Министерството на спорта подписа Меморандум за разбирателство и сътрудничество с УНИЦЕФ

OFFNews 19 януари 2023 в 17:09 722 0

Петър Бучков и Кристина де Бройн

Снимка Министерството на младежта и спорта

Зам.-министърът на младежта и спорта Петър Бучков и представителят на УНИЦЕФ за България Кристина де Бройн

Министерството на младежта и спорта и УНИЦЕФ подписаха Меморандум за разбирателство и сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на ведомството. 

Меморандумът е подписан в присъствието на заместник-министър Петър Бучков, представителя на УНИЦЕФ за България Кристина де Бройн и експерти.

Документът ще осигури рамка за сътрудничество за подобряване на благосъстоянието на всички деца и млади хора и да улесни взаимодействието между страните за постигане на споделените им цели и задачи, заедно да създават повече възможности на децата и младите хора в България да реализират своите права, така че да бъдат образовани, подготвени, здрави и овластени да участват значимо в обществото и да допринасят активно и отговорно за положителна промяна.

"УНИЦЕФ е ценен партньор на Министерството на младежта и спорта при разработването и изпълнението на политиката за младежта. Водещо за министерството е политиката за младежта да предоставя условия за социално благополучие на младите хора, включително и тези в неравностойно положение, и възможности да развиват своите професионални, социални и граждански умения, чрез които младежите да са способни да вземат важни решения за себе си, общността и държавата", изтъкна заместник-министър Петър Бучков.

От своя страна Кристина де Бройн отбеляза, че екипите на ММС и на УНИЦЕФ са постигнали съгласие по меморандума в кратки срокове, което показва, че има политическа воля за следващи конкретни стъпки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!