Министър Милошев: Българският туризъм не е само морето

OFFNews 24 май 2024 в 13:29 1432 1

Евтим Милошев

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Евтим Милошев

Българският туризъм не е само морето. Велинград е един много добре развит курорт, заяви служебният министър на туризма Евтим Милошев.

Той днес посети града по покана на Златко Златанов, председател на Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград, и Западни Родопи – местната организация, регионална структура на БХРА, съобщиха от Министерството на туризма. 

В срещата се включиха и заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, областният управител на Област Пазарджик Валентина Кайтазова, кметовете на Велинград, Ракитово, Батак, председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов, директорът на местната професионална гимназия по туризъм "Алеко Константинов” Любка Байлова, хотелиери, ресторантьори и други експерти в сферата на туристическия бизнес.

"Българският туризъм не е само морето. Велинград е един много добре развит курорт, активно развиващ се град, който направи чудеса през последните години със своя сериозен растеж в туризма и мога да кажа, че напълно заслужихте званието СПА столица на Балканите, благодарение на вашите усилия, енергия и професионализъм. Това, което сте постигнали, е много вдъхновяващо, с визия и концепция", заяви министър Милошев пред присъстващите.

Министърът посети и Професионалната гимназия по икономика и туризъм "Алеко Константинов" във Велинград. Там министърът беше посрещнат от директора на училището Любка Байлова. Двамата обсъдиха предизвикателствата, пред които се изправят в процеса на обучение.

Гимназията във Велинград е едно от малкото средни училища, подготвящи професионалисти в сферата на туризма, които успешно прилагат модела за дуално обучение. В нея се обучават обучават около 430 ученици в 19 паралелки с икономически и туристически профил – от хотелиери, аниматори и готвачи до най-новата специалност "Изпълнител на термални процедури", която подготвя специалисти по балнеолечение, съобщиха от пресцентъра на ведомството. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Сърбия - приятел или враг