Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Минеков за вестник Труд: Кокошки, пуйки, магаре и овца

Йорданка Веселинова 20 август 2021 в 15:43 18661 1

Снимка БТА/Минко Чернев

"Минеков забрани на кокошките и пуйките да пеят", така от парламентарната трибуна служебният министър на културата проф. Велислав Минеков коментира темата за прекратения договор за наем на в. Труд в сградата на Музея за социалистическо изкуство.

"Представете си, че аз ви отдавам моя апартамент под наем, по договор, без право да го преотдавате, но (...) вместо за 1000 лв., аз ще ви го дам само за 100 лв. След това обаче вие каните в апартамента Ваш далечен роднина, но той пристига със своите домашни животни. На балкона настанява кокошки, петли, пуйки. Вътре в апартамента е неговото магаре и неговата млекодайна овца. На всичкото отгоре аз трябва да Ви охранявам безплатно, за да не стане овцата на курбан. И не само това, но Вие не си плащате и тези 100 лв., не си плащате тока, водата и отоплението", обясни образно ситуацията известният скулптор.

Служебният министър допълни още:

"В този миг, когато Ви кажа, че трябва да напуснете, Вие въставате и казвате: "Минеков мрази животните. Той забрани на кокошките и пуйките да пеят! Забрани на магарето да реве и на овцата да блее!"

"МК защитава държавния интерес", това заяви още Минеков за прекратения договор.

Прекратеният договор

Минеков заяви, че се прави опит въпросът с прекратения договор за наем на в. "Труд " да бъде "наблъскан в потока на фалшивите новини, псевдо заиграването със свободата на словото и унищожаването на медиите".

Дружеството наемател на помещенията в музея "Южен кръст 2001" дължи на МК общо 149 450, 59 лв., заяви Минеков и допълни, че проблемите с фирмата като некоректен платец датират от 2015 г.

"МК няма отношения с в. "Труд", а с фирмата "Южен кръст 2001", като в договора е посочено, че тя няма право да отдава помещения повторно."

Минеков подчерта, че само това е основание за прекратяване на договора.

Димитър Николов от ГЕРБ от трибуната на НС определи в. "Труд" и БНТ като достоверни и утвърдени медии и призова "да затворим фабриката за фалшиви новини и фалшиви герои".

Проф. Минеков пък го увери, че "ще затворим фабриките за фалшивите новини, независимо къде са те".

ГЕРБ в защита на плурализма и свободата на словото!!!

Темата за прекратения наем на в."Труд" се завъртя в медийното пространство в края на миналата седмица, както и беше повдигната в пленарна зала миналия петък след декларация, прочетена от Тома Биков от ГЕРБ.

Биков, който тази седмица оглави постоянната парламентарна комисия по култура и медии, се обяви в защита на плурализма и свободата на словото, които били застрашени от действията на служебния министър. Депутатът от ГЕРБ защити и собственика  на медията Блъсков и семейството му, срещу които били "предприети действия".

Във въпросната декларация на ГЕРБ освен подкрепа за безкритичния към управлението на Борисов в. "Труд", беше изразена и подкрепа за БНТ, чиято обективност се критикува след поемането на управлението ѝ от Емил Кошлуков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews