Миленко няма право да стъпва на българска територия

OFFNews 30 септември 2016 в 22:33 14519 18

Миленко Неделковски

Лично съм задействал процедура въпросният Миленко да бъде включен в списъка с чужденците, нежелани на територията на Република България.

Това съобщи пред БНТ министърът на външните работи Даниел Митов във връзка с поруганата плоча на Каймакчалан.

Нормално е, когато се извършва такъв тип провокация, която честно казано е изключително грозна, в случая с Миленко Неделковски, цялото българско общество да реагира. Няма как да останем безучастни, коментира Митов.

Българското правителство веднага е реагирало, поискахме от властите в Скопие да се разграничат от този факт, каза Даниел Митов.

Що се отнася до претенциите за законността и незаконността на поставената плоча - трябва да си дадем сметка, че това е инициатива на група български граждани, които са отишли и са решили да почетат паметта на загиналите български войници през 1916 година в битката при Каймакчалан. Този акт не е на българското правителство, това е акт на група граждани, обясни външният ни министър и допълни, че спор около законността на въпросната плоча не може да се води.

Но вандалският акт на въпросния човек е пълно падение на човешката личност. Затова ние вече сме направили постъпки пред правителството в Скопие да възстановим - този път през акт на българската държава, въпросната плоча, каза Митов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

17

Black Hex

01.10 2016 в 12:10

Колега,да не би на намекваш че КМЕТО НА СИМИТЛИ Е ЕБАЛ ВИНЕТУ?:))))


Колега, нищо не намеквам. Ако искаш можем да попитаме методи бачев.
Пък ако имаш съмнения, че "ше стане страшно" кога кмета на Симитли привика бюрманеца можем да пратим методи бачев да го заведе в Тетевен.

https://goo.gl/cNB4Xy

20696

12

Новак

01.10 2016 в 04:30

XR4, точно така е - демонстративното разбиване беше голяма глупост и дивотия, но тъпата реакция на нашата държава е още по-срамна. Проблемът е, че министър председател и министър на външните работи на една държава падат до нивото на един елементарен тип. Защото нашите двама абдали заплашваха държавата Македония с действия на международно ниво та даже намесиха и ЕС за нещо, което сега се оказва самоинициатива на група граждани и държавата не е била ангажирана (по думите на Митов). Ами ако групата граждани е направила нещо незаконно в другата държава , как так с лека ръка можеш да развалиш междудържавни отношения? Просто Боко и Сие винаги действат първосигнално и популистки. Но толкова им е акъла, и толкова е нашия акъл да ги държим там където са.

13214

11

XR4

01.10 2016 в 02:44

Абе,хора,вярно е , че плочата е поставена в чужда държава , вярно е , че не искано разрешение , но дори и да е така , тя просто можеше да бъде демонтирана културно , а не показно "разбацана" с големия чук-нали?!?

12614

10

rosko1306

01.10 2016 в 02:23

"Що се отнася до претенциите за законността и незаконността на поставената плоча - трябва да си дадем сметка, че това е инициатива на група български граждани, които са отишли и са решили да почетат паметта на загиналите български войници през 1916 година в битката при Каймакчалан." Абе, аланкоолу, външното министърче, с какво е по-различен Миленку, или който и да е там от нашите "група български граждани"? Та нима отричате гражданската инициатива на МиленкУ? Бахти външното министерство! По съвеЦки тертип...... Какво ли се чудя......

13214

9

XR4

01.10 2016 в 02:10

"...Миленко няма право да стъпва на българска територия..."

Голяма грешка!Що народ му се точеше на тоя...И ся кво?!?