Миков: Не са необходими предсрочни избори, защото няма алтернатива

OFFNews 17 юли 2020 в 10:59 8548 7

Бившият лидер на БСП и член на Националния съвет на червените Михаил Миков смята, че предсрочни избори на страната не са необходими сега, защото няма ясна перспектива за бъдещето.

"При предсрочни избори – зимата на 2021-ва, рецесията, безработицата, натискът върху труда – всичко това ще се отрази на политическия живот. Лично смятам, че предсрочни избори не са необходими към този момент. 7 месеца преди изборите в страната има криза. Върховете не могат, низините не искат и площадите го показват. Възможните варианти са два – предсрочен вот, или довършване на мандата. Но няма ясен отговор на въпроса: Какво следва?", заяви Миков пред БНТ.

Ясно е само, че хората по площадите в страната вече не искат да живеят така.

"Очевидно е – има изчерпване на ГЕРБ. Очевидно е обаче, че социологическите изследвания сочат, че те водят. Няма политическа платформа, която да отговори на исканията на хората. БСП има претенция, но на площадите не се веят червени знамена", анализира той.

Неизбежният спад в доверието към ГЕРБ ще направи следващия парламент изключително шарен.

"Гласовете на ГЕРБ ще отидат не към политическа алтернатива вляво, а към реанимиране на малки образования - партията на Христо Иванов, Атанас Атанасов. Фрагментацията ще се допълни от Слави Трифонов. Мая Манолова, може би. Това ще постави страната в едно тежко състояние. Възможно е отново да се заговори за президентска република и мажоритарни мандати", смята Михаил Миков и допълни, че Румен Радев още не е заявявал претенция за това.

"Сега моделът на Борисов е доста авторитарен. Той казва: Променя се този закон и законът се променя, а и в БСП се прави опит за такъв модел. Очевидно е доста модерно, но е много вредно", категоричен бе бившият лидер на Столетницата.

Михаил Миков смята, че ще се отиде до по-голямо разместване в правителството, отвъд трите поискани оставки. Той дори прогнозира, че Бойко Борисов ще отстъпи премиерското място, но не се ангажира с конкретно име.

"БСП е в лоша кондиция и това не може да бъде оправдавано постоянно с вътрешната червена опозиция. Там има много високи децибели. Има едно ожесточаване към мислещите различно, а не концентрация към въпросите: Как БСП ще спечели доверието на обществото, респективно следващите избори. 10-годишното дясно управление доведе до тази криза. Би трябвало хората да разберат, че лявото е това, което може да е алтернатива, а не друго дясно", коментира той.

Миков смята още, че към този момент Корнелия Нинова няма реална конкуренция за лидер на БСП, защото тя умело използва всички инструменти за влияние в областните структури на червените и по този начин си осигурява нужното влияние за преизбирането й на поста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7014

7

Диди

26.07 2020 в 15:57

Нямало алтернатива на Борисов??? Такава глупост може да изтърси само подкупен или нетрезвен човек. Мисля, че уважаваният от Г.Гергов социалист и бивш лидер на Партията М. Миков и в двата случая покрива условията.

3000

6

N3k1

19.07 2020 в 09:16

И що да няма алтернатива? Демократична България дават заявка и също конкретни идеи какво ще се случи, ако дойдат на власт - реално въвеждане на електронното управление, разпускане на специализирания съд и другите бухалки, отчетност на главния прокурор. Понеже следя работата им в Столичен общински съвет - ежедневно се пуска информация какво, защо и как се случва. Последно спестиха няколко милиона левове, защото се оказа, че част от общинските съветници от ГЕРБ, БСП и т.н си давали по 4000 лева заплати за участие в бордовете на общински фирми. Срещат огромна съпротива за електронизирането на СОС, защото когато всичко е на яве по-трудно се правят далавери и нещата не се случват, както "ние си знаем". Даже подариха на Общината приложение, което да улесни работата, ама нейсе... понеже не са мнозинство и им се опъват. Методи Лалов примерно е доста активен общински съветник, който има интерес, може да го последва и ще види за какво става въпрос.

4109

5

Дедовия

19.07 2020 в 07:22

За пръв път Миков каза нещо вярно - алтернатива няма. Но "забрави" да спомене, че основната заслуга за това е негова... и на свинаря ... и на още една каруца такива идиоти.

3810

4

Пенчо бре

17.07 2020 в 15:11

Миков, Миков, за тебе Висоцкий е изпял "Случай в ресторане", с финал:
"Он все больше хмелел. Я за ним по пятам.
Только в самом конце разговора
Я обидел его, я сказал: - Капитан!
Никогда ты не будешь майором!"

10571

3

Hissarion

17.07 2020 в 14:33

Миков е прав: има мераци, ама няма юнаци.

18551

2

Нострадамус

17.07 2020 в 12:53

MикоФ,
СтаниШеФ,
ГергоФ и
ДобреФ са
Купените Троянски коне на м.у.т.р.а.т.а борисоФ в БСП!

17439

1

мнение от IP

17.07 2020 в 11:22

Ама така е...Докато Миков не ни набие канчетата, че само БСП са алтернатива - никакви избори!:)