Миков към Ципрас: Партията ви се превърна в стълб на промяната

OFFNews 24 септември 2015 в 16:15 1935 3

"Партията Ви се превърна в стълб на промяната и сега е изправена пред задачата да рестартира гръцката икономика, постигайки прогрес и реализирайки нужните реформи, както и защитавайки социалната справедливост".

Това написа председателят на БСП Михаил Миков в писмо до лидера на СИРИЗА Алексис Ципрас по повод преизбирането му за премиер на Гърция.

Миков определя позициите на СИРИЗА срещу политиките на строги икономии като "лъч надежда" за гръцкия народ, който показва, че едно по-достойно и по-добро общество е възможно за всички.

Миков заявява още, че е сигурен, че Ципрас ще оправдае гласуваното му доверие и "ще покажете решителност и стабилност в тези времена на несигурност".

Ето какво пише в писмото на Миков до Ципрас:

"Уважаеми г-н Ципрас,

От името на ръководството на Българската социалистическа партия и от мое име Ви поздравявам за преизбирането Ви за министър-председател на Гърция!

Тази втора победа показва, че гръцкият народ има нужда от стабилно и сигурно управление, за да се справи с всички трудности, пред които е изправена Гърция днес. Партията Ви се превърна в стълб на промяната и сега е изправена пред задачата да рестартира гръцката икономика, постигайки прогрес и реализирайки нужните реформи, както и защитавайки социалната справедливост.

Позицията министър-председател има значителни отговорности и за нея е нужна силна и решителна фигура, която да се пребори с препятствията на икономическата криза. Позициите Ви срещу неолибералния модел, политиките на строги икономии и социалното изключване са лъч надежда за Вашия народ и страна, както и свидетелство, че едно по-достойно и по-добро общество е възможно за всички. Вашето преизбиране е символ на волята политиката да бъде поставена в полза на хората, икономиката да е в полза на гражданите, а не на пазарите и корпорациите.

Отново приемете нашите поздравления по повод Вашата победа! Сигурни сме, че ще оправдаете доверието във Вас и ще покажете решителност и стабилност в тези времена на несигурност.

Желая Ви енергия и политическа воля да постигнете целите си!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки