Местни структури на БСП изпращат подкрепа към лидера си Станишев

OFFNews 02 юли 2014 в 17:27 3923 11

Сергей Станишев

Декларации в подкрепа на лидера Сергей Станишев са получени в централата на БСП на "Позитано" 20, съобщават от центъра на партията.

Повод за реакцията на социалистите от страната е обръщение, с което вътрешната опозиция в партията поиска незабавна оставка на Изпълнителното бюро и председателя на столетницата. Инакомислещите в партията, сред които Румен Овчаров, Жара Пенева, Петър Мутафчиев, настояват изборната кампания да бъде ръководена от временно ръководство, а след вота през октомври БСП да си избере ново изпълнително бюро.

След обръщението на опозиционерите в централата на партията започнали да пристигат декларации в защита на Станишев, за които пресцентъра е решил да уведоми медиите.

Ето части от получените писма:

"Изразяваме нашата подкрепа към председателя на БСП – Сергей Станишев и ръководството на БСП. Считаме, че в момента няма необходимост от провеждане на незабавно заседание на 48 конгрес на БСП и призоваваме всички организации и членове на БСП активно да работят за спечелване на предстоящите извънредни парламентарни избори."

(БСП - Лозенец в София)

"Категорично се разграничаваме от действията и говоренето на някои членове на Националния съвет и други политически лица в БСП, които умишлено насаждат недоверие към партията.
Считаме, че те са загърбили или предпочели да забравят своята отговорност при вземането на решения."

(БСП - Пловдив)

„Явно някои другари имат излишна енергия, но нека я влеят в изборната кампания в полза на нашата партия, а след това да си кажем многото неща и за тях и за нас. По делата ще се познаем другари. Подкрепяме решенията на Националния съвет на Българската социалистическа партия и работим за тяхното изпълнение. Това е нашият достоен отговор."

(БСП - Видин)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки