Quantcast

Местан: Предсрочни избори през 2015 г., ако Борисов не се освободи от Патриотичния фронт

OFFNews Последна промяна на 20 декември 2014 в 12:42 6961 23

Лютви Местан

За пръв път ДПС заговори за предсрочни избори, след като вчера коалицията между ГЕРБ и Реформаторския блок беше поставена под въпрос.

Това стана след гласуването на спорните промени в пенсионната система, които бяха прокарани с гласовете на ГЕРБ, ДПС и тримата депутати на скандалния бизнесмен Христо Ковачки.

Радан Кънев видя в това нова коалиция ГЕРБ-ДПС и обяви, че Реформаторският блок няма място в такова съглашение.

Местан обаче аргументира предсрочните избори с Патриотичния фронт.

Предсрочните избори през 2015 ще бъдат необходимост, ако Бойко Борисов не се освободи от Патриотичния фронт, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред "Дарик радио".

"Смятаме, че ако Борисов, като основен носител на властта, не проумее необходимостта да се освободи от товара на Патриотичния фронт, управлението му е обречено на неуспех, а аз бих избрал и по-силна дума - на провал", каза още Местан.

Местан даде уклончив отговор на въпроса ДПС ли ще замени Патриотичния фронт, за да се наберат нужните гласове за подкрепа на кабинета.

Нека да кажа, че предвид и на обществените настроения, предвид необходимостта да не се върви директно към предсрочни избори, за да не се задълбочи още повече и икономическата криза, заради казуса КТБ, ние заявихме отговорно, че сме готови да подкрепим едно правителство с ясен евроатлантически профил, без да поставяме каквото и да било условие за участие в такъв кабинет", отговори Местан.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.12 2014 в 15:13

Защо избори? Прегърнете се и се целунете. Тоя път на светло

22.12 2014 в 12:03

да живее новата коалиция ГЕРБ-ДПС

21.12 2014 в 14:12

Местанчо, като даде гласа си за фалшивата пенсионна реформа на ГЕРБ сега тия приказки за пред ректората ли са?

20.12 2014 в 22:01

Абе не знам. Самите обикновени турци не са лоши хора, напротив - чисти са, трудолюбиви, честни и т.н. Обаче тези от ДпС ги манипулират нагло, и сега дори се ОПИТВАТ ДА МАНИПУЛИРАТ И БЪЛГАРИТЕ.

Не стига, че това "движение" е основано от бивши турски терористи, но и като ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ В НАРУШЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА.

Защо най-накрая КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД НЕ СЕ САМОСЕЗИРА и не заличи това ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ?

20.12 2014 в 20:43

така е - ДПС никога не казва каква е цената предварително. затова, винаги трябва да се има едно на ум. като във всяко семейство - винаги има поне един, който щом те подкрепи в едно нещо, значи ще ти иска поне две в повече от обичайното ;)
нищо различно от познат ориенталски манталитет !
затова - решавайте с всички здраво мислещи парламентарно представени партии, ако се стигне до съгласие - решавайте за задължителното явяване пред урните по време на избори, как ще се събират глобите на нарушителите и който откъдето е. чао, до избори 2015 !

20.12 2014 в 20:07

Макар и рядко но има моменти в които съм съгласен със Стефан! :)

20.12 2014 в 18:15

Ей, тия ДПС-ари не могат да се променят. Дадоха едно рамо на Бойко и веднага искат да осребрят дивидентите като атакуват правителството поради подкрепата на Валери Симеонов за него. Но май така ще си върви това правителство, с променлива подкрепа и мнозинство. И ако ме питате мене това не е по лошо от нова политическа криза и нови избори, които най вероятно ще повторят същите резултати. А присъствието на РБ в това правителство за сега носи само ползи за себе си и за Бат Бойко.

20.12 2014 в 17:04

Антончо нещо напрегнат ми се виждаш. Я по ведро, виж каква перспектива се открива пред теб и господаря ти. Батко Ахмед ще ви прибере в харема и ще ви обгрижва редовно!!!

20.12 2014 в 16:44

Интересно кво ще стане, ако обаче агитката на Левски, примерно, предизборно се коалира с агитката на Лудогорец. Да кажем. Неформално. И това предизвика интереса на агитката на ЦСКА. За съвместно посещение на художествен филм за дивната любов между мъж и жена. Което е извратено, разбира се, ама кой знае какво прави тълпата.
И някви военни пенсионери, изключително от старческо любопитство, отидат да гледат кво става.

Местанофф, дразниш. Дрънкай квото там, но не прекаляфай, анджък? Да не почне и някой друг да казва "довиждане" с двеста думи. Не че нещо, ма не ми се тича пак с толкова приказки по ония баири, кила са си.
За кой не знае - кутията на Ганкага е 100, 8 кила. И тя е толкова.

Да, и още не си целунал ръка задето тогава НЕ разстреляхме селата. Макар че вие цивилни налитахте на униформени български войници. Мене щяха да ме съдят задето не съм стрелял по вас, имах заповед. Един БК на машините издухваше едно село, возехме си по три, а десанта беше навсякъде наоколо, не в тракторите, които се опитвахте да горите. Не стреляхме, защото ви имахме за хора, макар че можеше да разстрелят нас. Сега очаквам да ми върнеш същата тишина.
Ебати буклука.

20.12 2014 в 16:12

Нашите политици ми приличат на безполови създания,които през нощта се въргалят заедно,единствено за да могат през дена да се перчат пред народа,като всеки се прави на най-голям пич,който да обира лаври за несъстояли се неща.Започвам да си мисля ,че идва времето на "БЪЛГАРСКА НОВА ДЕМОКРАЦИЯ",изградена около министрите Иванов,Митов,Москов,Ненков..Всичко друго е обуто ако не с червени ,то поне с розови гащички..