Quantcast

Местан: Оставка на 5 август, а може и по-рано

OFFNews Последна промяна на 27 юни 2014 в 15:45 3974 5

Лютви Местан

Ако изборите бъдат насрочени за 5 октомври, в Конституцията е разписано, че кабинетът трябва да подаде оставка два месеца по-рано, но това може да се случи и преди това.

Това обясни пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан след проведените по-рано консултации за датата на предсрочните избори. Според Местан точната дата на оставката вече не е от ключово значение, защото партиите са успели да постигнат съгласие.

Във връзка със случващото се около Първа инвестиционна банка Местан призова гражданите да бъдат спокойни:

"Няма съмнение, че постигнато съгласие днес между основните политически сили е много силен знак към всички български граждани - да бъдат спокойни, че има държава, която няма да допусне да се засягат интересите им."

Той уточни, че на срещата е постигнато съгласие, което е от изключително значение, предвид факта, че се правят умишлени опити за дестабилизация на банковата система.

"В такива ситуации политическата зрялост, държавническата отговорност предполагат държавата с цялата си мощ да се изправи срещу всички опити за дестабилизиране на най-стабилната институция в България - БНБ и банките", посочи Местан.

Той коментира, че слуховете около ПИБ са умишлено създадени и целят да дестабилизират доверието в банковата система.

Местан е категоричен, че тя е стабилна и повод за притеснение няма. Лидерът на ДПС подчерта, че е важно партиите с общи, консенсусни усилия да се справят с "провокациите срещу реално стабилната банкова система в страната".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.06 2014 в 20:02

местанчо, мама айде да не е пети август, малко сте позакъснели вече не мислите ли?
моментално напускайте кокошарника, моля

27.06 2014 в 16:21

Е, все пак до началото на август има време червените лайномети да си заметат следите и да натрупат още дългове за следващото правителство, да повишат пенсиите със 100%, да поставят свои хора там, където още не са и да пратят държавата на долната земя.

27.06 2014 в 16:16

Ти ли бе мръсен резняк,еничарино ще кажеш кога кой да дава оставка, да ПУКНЕШ дано..................Дай боже да ви пратят на друга още по -дълга екскурзия от тази на която ви прати Тодор Живков.Той беше добър,защото ви даваше право на избор смяна на името или на екскурзия,вие гнусни копеленца, турски 500 години се повтаряли:феса или дръвника,ще ми плачете от възродителния процес, малко ви е било............................................................Ние християните сме хрисими,толерантни хора, но турци да ни определят бъдещето на държавата и убийците на Левски,в родния ни парламент,няма ДА СТАНЕ,малко ви остана предатели турци и комунисти.

27.06 2014 в 16:15

Местан, Доган и всякакъв подобен просран добитък незабавно да напуснат държавата!!! КОЙ клати банковата система?!!

27.06 2014 в 16:12

Местане, дано на Курбан байрам , избирателите ви да прогледнат най на края, кой е техния тиранин, който ги държи като крепостни селяни!
Това малко като клетва прозвуча ...:)))