Местан на среща с турския премиер

OFFNews 06 юни 2015 в 18:43 4363 7

Лютви Местан

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Лютви Местан

Делегация на ДПС начело с председателя Лютви Местан е на посещение в Турция по покана на турския премиер Ахмед Давутоглу в навечерието на парламентарния вот на 7 юни, съобщиха от централата на ДПС.

Местан се е срещнал с Давутоглу, с областния управител на Одрин Дурсун Али Шахин, с ректора на Тракийския университет в Одрин проф. Йенер Йорюк и посланик Мурат Ахмет Йорюк, представител на Външно министерство в Одрин.

Председателят на ДПС г-н Лютви Местан определя регулярната си среща с министър-председателя на Република Турция като среща с премиера на съседна приятелска страна, стратегически натовски партньор на Република България, се казва в съобщението.

"Лидерът на ДПС е подчертал пред премиера на Турция, че макар ДПС да е опозиционна партия в рамките на 43 НС, Движението за права и свободи ще подкрепя всяка инициатива на правителствата на Република България и Република Турция за задълбочаване и укрепване на отношенията между двете страни, предвид на огромния и все още нереализиран в пълнота потенциал във всички сфери.

На срещата е изразено общото становище, че единствената алтернатива на конфликтите в балканския регион е демокрацията, толерантността и мултикултурното съжителство и общата европейска мечта на балканските народи", се казва още в него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови