Местан: Борисов е в задкулисна договорка с ДПС

OFFNews 18 април 2018 в 12:09 3909 0

Министерският съвет гласува допълнителни средства за инфраструктурата във всички общини на Кърджалийска област, като изключва единствено община Джебел, защото кметът на тази община е от ДОСТ. Това е класически пример за дискриминация по политически признак. Отговорността е преди всичко на премиера Борисов, който в крайна сметка наказва жителите на община Джебел заради задкулисните си договорки с ДПС. Това заяви лидерът на извънпарламентарната партия Лютви Местан на среща с с жителите на с. Бенковски, общ. Кирково.

„ДОСТ ще спечели местните избори в община Кирково, за да управлява в името на равноправието на всички жители независимо от техния етно-религиозен произход и партийна принадлежност. Кметовете и съветниците на ДОСТ са призвани да оказват еднаква грижа на всеки гражданин, независимо за коя партия е гласувал. Ние ще скъсаме с порочната практика на днешните управляващи да привилигироват своите избиратели за сметка на дискриминирането на другите партии, основно на ДОСТ. ДОСТ трябва да влезе и в следващия парламент, за да попречи и на централната власт да провежда дискриминационна политика", каза още Местан.

Според него днешната власт в съюз с крайните националисти продължава да налага глоби за ползване на майчин език, а изучаването на майчин език е под всякаква критика.

"Ние сме длъжни да си зададем въпроса за такава антиевропейска политика ли проляха кръвта си малката Тюркян и още десетки невинни жертви на възродителните процеси? За това ли бе убита с калашници и Айше Моллахасан, майката на Фикри, който е в тази зала? За това ли лежа дълги години в комунистическите затвори и бай Ахмед от село Кран, който също е сред нас в тази зала? Мисията на ДОСТ е да промени всичко това“, заяви още Местан.

На срещата в село Бенковски са участвали още зам.-председателят г-н Мехмед Ходжа, областният координатор г-н Бахри Юмер и други координатори на ДОСТ от област Кърджали.

От партията уточняват, че много хора са дошли да се видят с Местан, въпреки че ден преди срещата функционери на ДПС са обикаляли селата.

"Присъствието на толкова много хора в тази зала показва, че монополните времена на ДПС върху вас са останали в миналото. Вие сте в ДОСТ и с ДОСТ не само защото сте разочаровани от ДПС, а защото вярвате в каузата на нашата партия. Неслучайно на последните парламентарни избори ДОСТ спечели изборите в микрорайон Бенковски и се превърна в първа политическа сила. Благодаря за всеки глас на всеки един поотделно. Ние няма да ви предадем. Тази партия не е на Местан, нито на ръководството, а е ваша партия. Тя е демократична и е първата партия, която въведе ограничение от два мандата за своите ръководители, включително и за председателя на партията. Само в тоталитарните партии има вечни пожизнени председатели, които с времето се самозабравят и вместо да се грижат за избирателите си, започват да строят палати за себе си и за своя приближен кръг“, завърши емоционално Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков