Менса покани кандидатите за евродепутати на тест за интелигентност, никой не се престраши

OFFNews 09 май 2019 в 16:03 3986 3

"Менса България" кани всички кандидати за евродепутати от България на тест за интелигентност.

Организацията, обединяваща хората с висок коефициент на интелигентност, разпространи днес писмото на зам.-председателя на Управителния ѝ съвет Христо Радков до партиите, коалициите и инициативните комитети, издигнали свои кандидати за изборите за Европейски парламент на 26 май. То е изпратено още преди седмица до тях, но досега нито един от 318-те кандидати за депутатско място в Брюксел не се отзовал.

"В хода на кампанията видяхме, че се използват всякакви средства за създаване на негативно отношение към една или друга формация, но никъде не видяхме воля на желаещите да станат евродепутати да покажат личните си качества, които биха им осигурили положителен вот - обясняват от "Менса България" мотивите си в писмо до медиите. - Народът остава с впечатление, че повечето от кандидатите са имена от листа, а не реални хора, които биха защитавали справедливо интересите на българите и държавата ни като цяло.

През последните дни се заговори за въвеждането на периодични нови тестове за всички шофьори на възраст над 60 г. В този ред на мисли, ние, от "Менса България", смятаме, че суверенът има право да препоръча всички кандидати за неговия вот да преминат през различни тестове, един от които да бъде тест за интелигентност."

Бидейки част от суверена, българските членове на "Менса" решили да поканят всички кандидати на международно признатия тест за интелигентност, за да улеснят съгражданите си в избора на 26 май. Те се надяват подложилите се на теста кандидат-депутати да оповестят резултатите си публично и обещават срещу такъв ангажимент явяването да е безплатно.

Тестът продължава 30 минути, а резултатите излизат 30 до 60 минути по-късно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

10.05 2019 в 01:00

Не, работата с тоя тест за КИ е много по-дебела. Не случайно приличните кантори го забраниха за приемане на служители на работа, още преди повече от 10 години.
Това е калъп, в който дълго време се пресоваха единообразно всички хора. От което, общото ниво естествено пада. Когато всички удовлетворяват едни и същи критерии, демек са еднакви - всичко свършва много бързо. Термодинамика, какво да я правиш.

Аз например, бях забравил и думата менса, камо ли за тоя тест. Ма явно са ги забравили всички, и сега те са се сетили да си направят реклама покрай някоя дандания:) Например - изборите:))
За да различиш умния от глупавия, не трябват десет страници дребен текст. Стигат десет секунди.

6145

2

kokoten

09.05 2019 в 23:43

За да си член на Менса трябва да си обикновен комплексар.Абсолютно правилно тези тестове не показват нито ниво на знания,умения и каквито и да са други качества,освен способност за бързо(не дотам) и логично мислене тези тестове не дават друга информация,а това няма нищо общо с качествата които трябва да притежават кандидат-депутатите.Комплексарщината на "менсарите" се изразява най-вече в стремежа им да привлекат колкото се може повече хора с цел да се легитимират,но това няма как да стане защото т.нар. КИ е глупаво,неточно и най-вече нереално оценяване на даден човек.

14048

1

voododoll

09.05 2019 в 16:26

Теста за интелигентност не покзава ниво на знания.
Това е тест за бързо и логично мислене. Основно е картинки, и не изисква никакво ниво на завършено образование, и училищтни знания. Какво точно щеше да покаже, и от какво толкова ги е страх кандидатите. Аз съм склонен обаче да ги подложа на изпида дето децата държат след 7ми клас... не дори този след 4ти клас. На бас че доста от тях няма да могат да го издържат...