Марков от ''Величие'' твърди, че му показали компромати, за да подкрепи Назарян и кабинета

Той се закле като депутат

Кристина Минчева 20 юни 2024 в 13:59 5547 3

Николай Марков

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Николай Марков от "Величие"

След като вчера Николай Марков от "Величие" закъсня за клетвата на депутатите, днес той дойде навреме на работа и се закле като народен представител. Марков заяви, че една от причините да закъснее е "оказван натиск от контактни лица на три политически сили за подкрепа на Рая Назарян за председател на Народното събрание, както и за правителство".

На откриването на 50-ото Народно събрание квесторите изведоха Марков от пленарната зала, след като той закъсня с около 20 минути и не успя да положи клетва при откриването на новия парламент. Тогава от администрацията на НС обясниха, че той ще се закълне при следващо заседание на парламента и че е бил изведен, защото към момента няма право да се влиза в пленарната зала, тъй като официално не е депутат.

Днес, след като депутатите избраха председател и зам-председатели на НС, при формирането на парламентарни групи, Марков бе предложен за председател на ПГ на "Величие", въпреки че формално не бе станал депутат. Това наложи той най-сетне да положи клетва.

В кулоарите на парламента Марков обясни, че една от причините за вчерашното му закъснение е оказван натиск за подкрепата на председател на парламента и за правителство. 

"Имаше показани компромати за мен и за Ивелин Михайлов. Дали ще пуснат този компромат е въпрос на избор. Става дума за запис", каза председателят на ПГ на "Величие". 

Той отказа да поясни за какъв компромат става въпрос, но допусна, че може да не е истински. Марков не посочи и конкретни имена на формации и хора, които са го изнудвали.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  1246

  3

  БотоксПутю

  21.06 2024 в 09:07

  Те тия хубавци нямат нужда от компромати. То всичко дето го правят и блещят е вид компромат.

  3724

  2

  GB

  20.06 2024 в 17:42

  И величавите лъсват бързо-бързо.
  Казват, че ще посочват ясно фактите от задкулисието, но само подхвърлят нещица без никакви факти. Например, кои точно партии, кои точно хора с имената им... Или какъв точно запис, с какъв точно"компромат", истински ли е и т.н...

  Това е осветляване, а не два дена да подхвърлят неопределени неща.

  200

  1

  демотиватор

  20.06 2024 в 16:44

  Не отрича, обаче, записът "компромат" да е истински...
  Какво ли ще е рекъл... ?! (ジ)
   
  X

  Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите