Мария Габриел води листата на ГЕРБ и СДС, ексминистър Лиляна Павлова на 7-мо място в списъка (снимки)

Фандъкова: Да не се ядосваме на хората, когато питат, длъжни сме да им отговаряме

OFFNews 31 март 2019 в 12:04 6361 8

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

Еврокомисарят Мария Габриел води листата на ГЕРБ и СДС за изборите за ЕП на 26 май. От досегашните евродепутати на ГЕРБ в новия списък не присъства само Владимир Уручев. 

На седмо място - след представителя на СДС Александър Йорданов, е бившият министър Лиляна Павлова. Вчера зам.-председателят и шеф на предизборния щаб Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ може да спечели 8 места в европарламента. 

В листата са: 2. Андрей Ковачев, 3. Андрей Новаков, 4. Ева Майдел, 5. Асим Адемов, 6. Александър Йорданов, 7. Лиляна Павлова и 8. Емил Радев. 

Поздрав към участниците от председателя на ЕНП Жозеф Дол бе прочетен в зала 6 на НДК. 

От последните европейски избори досега минималната работна заплата у нас е нараснала със 65%, средната – с близо 50%, а БВП – с 40%, каза министърът на финансите Владислав Горанов. 

За разделение може да се говори, когато хората се чудят кого да следват и на кого да вярват. При нас такъв проблем няма, заяви вицепремиерът Томислав Дончев. Ние сме различни. Едни са млади, други са още по-млади. Едни са умни, други са много по-умни.

Ние сме различни, но в това е ценността и силата ни. Ако бяхме еднакви, щеше да е нужен само един", каза той.
"Цветанов ще извика в края на церемонията "Победа". Имаме нужда от победа, която е триумф на ценностите и идеите ни. Нямаме нужда от остриета, клинове и тарани. Имаме нужда от експерти, лидери и организатори", каза Дончев. "Когато се стремим към победа, не бива да губим себе си и да забравяме това, което сме обещали", заяви още вицепремиерът и завърши "Не забравяйте, че след 26-и, следва 27-и.".

Председателят на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова подчерта, че това е отборът на Бойко Борисов.

Йорданка Фандъкова подчерта: "Трябва да си дадем ясна сметка, че в предстоящата кампания за европейски депутати, европейският дневен ред ще бъде изместван от наши вътрешни теми. Знам, че понякога сме много ядосани на своите политически опоненти, заради манипулации и откровени лъжи, с които омаловажават всичко, което сме направили.

Гневът обаче е най-лошият съветник. Ние дължим на хората отговори на всички въпроси - на това, което ги вълнува, това, което са чули и на което са повярвали. Нека използваме това време на активна комуникация, за да даваме отговори. Няма кой да го направи вместо нас. Да не се ядосваме на хората, защото питат и се съмняват - ние им дължим отговори, защото всяко нещо, което правим, е възможно само благодарение на тяхното доверие и подкрепа".

ГЕРБ ще се регистрира първа за европейските избори, увери Цветанов. Той заяви, че всички структури са провели номинационни събрания и показа протоколите с резултатите от форумите на структурите. 

Останалите в листата: 

9 - бившият министър на екологията Ивелина Василева, 10 - Марин Захариев, 11 - Иво Ралчевски, 12 - Младен Шишков, 13 - Николай Диков, 14 - Камен Костов, 15 - Йоана Йончева, 16 - Жечо Станков, 17 - Илия Лазаров от СДС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12086

7

peter daskalov

01.04 2019 в 08:12

Бе хей, във време,когато всеки нормален българин (т.е. негербераст) очаква да види как се конфискува очевидно незаконнопридобито имущество с личен асансьор, вие г-да журналисти ни занимавате с циркаджилъците на ГЕП около големия еврококал ?!!! И с очакванията на баш-бюлюкбашията за ОСЕМ, видите ли, депутати? Как ще ги събере ушеф толкова гласове, бе, алоу, нали на всеки митинг тряа да започва с обяснения как се спестяват толкоз кинти?

6015

6

Ехо

31.03 2019 в 19:08

Герб и БСП са една и съща партия! Двете страни на една монета без стойност! Имаме псевдо демокрация, осигурена задружно от тях, несменяеми лидери с техните марионетки в парламента и държавни власти, изцяло зависими от тях! Очаквате ли нещо позитивно за България!? Тук и в евро парламента! Аз - не!

4245

4

rrr11

31.03 2019 в 14:24

Отврат, пак ли тези калинки Габриел и Майдел ще ни представят в европарламента.
Чак и водач на листата... това е същото малоумие като Цачева кандидат президент. Единственият им свестен кандидат е Андрей Ковачев, да го бяха сложили поне него за водач.

21061

3

рамбо

31.03 2019 в 13:43

Да живеят кумичките и снахичките. Ей така се прави креватна кариера. Интересно е, че за да стане даден човек кмет у нас законът иска да е живял поне 6м. там. А за евродепутати излиза, че пращаме поне 2 , които нямат никакво намерение явно да живеят повече в България.

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

31.03 2019 в 13:09

Кви прекрасни български имена - Габриел, Майдел...
А с туй Горанчо що не са фали????
Пък по отчетите на ГОРАНЧОВОТО МИНИСТЕРСТВО от 2014-та та досега сме „усвоили“ 1,9 милиарда евро..
Но сме внесли 2,1 милиарда евро като вноска..

2426

1

tania7777

31.03 2019 в 13:01

Тази грозотия в Брюксел е Габриел, да не я мислят за българка, а сега на евровота става Неделчева. Безсрамници и мизерници!
 
X

Да помогнем на украинските деца!