Марешки за Радев: Провален мандат

OFFNews 01 февруари 2021 в 13:27 1335 0

Аптекарско-бензанджийският политик Веселин Марешки коментира отчета на президента Румен Радев, който днес даде заявка за втори мандат и отново се обяви за смяна на управленския модел в България.

"След този отчет на Радев, ние от ВОЛЯ сме още по-спокойни и уверени, че постъпихме правилно през 2020г. като не позволихме да има негов служебен кабинет. Щеше да е пълен провал", заявава осъденият на втора инстанция зам.-председател на Народното събрание.

Според Марешки президентът сега иска видеонаблюдение в избирателните секции, но не е подкрепил това предложение на партията му когато те го внесли преди 4 години.

Това е политическо лицемерие, смята бизнесменът политик.

Ето и цялата позиция на Марешки:

Отчетът на президента Радев не промени нашата позиция, изразена още при 100-те му дни. Един празен, пропилян мандат. В отчета не чухме никакви постигнати резултати, а само серия от нови празни обещания, общи приказки. Жал ми е за него, че не може да отчете нищо. Внушението, което излъчва, е безсилие. Не е добре един държавен глава да е безсилен. И тук нямат общо правомощията му. Казвал съм и преди- човекът прави поста, не обратното. Това беше отчет за нищоправене четири години. Откога срещите и телефонните разговори са отчет за един мандат?! Но не съм очаквал друго от президента на БСП. Всъщност днешната изява по-скоро беше подгряваща за кампанията на социалистите за парламентарните избори. Отново ще го употребят като подгряващ изпълнител, което е жалко, разбира се, защото принизява институцията.

След този отчет на Радев, ние от ВОЛЯ сме още по-спокойни и уверени, че постъпихме правилно през 2020г. като не позволихме да има негов служебен кабинет. Щеше да е пълен провал.

Чух, че предложи видеонаблюдение в избирателните секции. Четири години мълча по темата, а ние от ВОЛЯ четири пъти внасяхме такъв законопроект. Тогава, когато беше времето да се приеме, той не ни подкрепи. Това е политическо лицемерие.
Ясно е, че започна и президентската кампания с тази заявка за втори мандат.

Но къде е президентската кампания на свършеното, за да имаш очи да искаш отново доверие?!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови