Марешки за изборите: БСП с премиер Нинова ще стане това, което ГЕРБ с Цачева

OFFNews 05 януари 2017 в 13:00 7539 3

Битката за първото място на предсрочните парламентарни избори ще е между нас и ГРЕБ.

Това каза пред бТВ  Веселин Марешки. Според бизнесмена неговата политическа формация "Воля" вече "диша във врата на първите политически сили ". 

Със загубата на изборите от най-голямата политическа формация - ГЕРБ - е дошъл краят на класическата политическа система у нас, такъв извод направи Марешки за изминалата година. Според него избирателите са изпратили в пенсия партии като АБВ и Реформаторски блок, а скоро и БСП.

Това, което постигнаха ГЕРБ с Цачева, ще постигнат и БСП, ако предложат за премиер Корнелия Нинова, заяви още Марешки и обясни, че това ще е големият гаф на социалистите.

Той обясни, че още в началото на бизнеса си е бил поканен да влезе в картелите на бензиностанциите и на лекарствата. Отказал е, по думите му, защото "най-лесно е да вляза в картела, но не искам да злоупотребявам с позиции и държа всички българи да живеят добре". 

Бизнесменът коментира и новата партия на Христо Иванов, която заявява, че основни приоритети са спешната нужда от реформирането на правосъдната система и борбата с корупцията. 

Марешки призова бившия правосъден министър: "Да заповяда при нас да помогне да се случат тези неща, а не да разкъсва това пространство, защото борбата с корупцията е негов основен приоритет още от преди две години". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови