Марешки вещае в парламента: Валентин Златев напуска Лукойл

OFFNews 22 ноември 2017 в 12:24 5095 0

Снимка БГНЕС

Валентин Златев няма още дълго да е ръководител на Лукойл. Имам информация, че в най-скоро време оставката на Златев ще бъде подадена и приета.

Това заяви Веселин Марешки в кулоарите на Народното събрание в изявление от името на ВОЛЯ.

„Докато в съседна европейска Румъния картелът в горивата е осветен и наказан, тук той е с пипала в политическото ръководство на страната“, каза още той.

Марешки припомни обстоятелствата около смъртта на бившия шеф на Агенция „Митници“ Ваньо Танов. Той заяви, че агенцията през 2015 г. е започнал масови проверки срещу бензиностанции на Лукойл, а година по-късно Танов почива внезапно.

Лидерът на „Воля“ коментира обвиненията по негов адрес, че извършвадъмпинг на цената на горивата:

„През 2005 г. всички мои конкуренти в бизнеса с лекарства подадоха едновременно жалба срещу мен за дъмпинг на цените в моите аптеки. Впоследствие КЗК ме оправда по 9 от точките в жалбата и ми наложи глоба от 30 000 лева по десетата. По-късно ВАС отмени санкцията. Сега историята се повтаря в бизнеса ми с горива.“

Веселин Марешки прогнозира още, че депутатът от БСП Иво Христов, който нарече 80% от българите дебили, скоро ще подаде оставка.

„Преди няколко месеца ми беше поискана оставката като зам.-председател на НС. Тогава си позволих да кажа, че не аз, а някой друг ще си я подаде преди мен. Видяхте, че времето потвърждава всички мои предсказания“, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови