Марешки очаква поне двама евродепутати догодина

OFFNews 01 март 2018 в 16:16 2445 0

Веселин Марешки

Зам.-председателят на Народното събрание и председател на партията "Воля" Веселин Марешки съобщи днес, че очаква поне двама представители на неговата политическа организация да бъдат избрани за евродепутати догодина, предаде БТА.

Марешки направи този коментар в отговор на въпрос на пресконференция в Европейския парламент, където обяви сътрудничеството си с групата "Европа на народите и свободата" (ЕНС). Тази група в момента е най-малката в ЕП и има 37 евродепутати. За вероятен водач на листата на "Воля" за изборите за ЕП догодина днес бе представен Антон Дончев (депутат от "Воля" - б.р.).

По думите на Дончев, в България се наблюдават все по-видими признаци на авторитаризъм. Той коментира, че управлението в страната може да достигне режим, по-тежък и от този до 1990 година.

Надяваме се да имаме основна роля в следващото българско правителство, защото само така са възможни радикални реформи, посочи Марешки. Ще подкрепяме добрите идеи на управляващите, но няма да влизаме в сегашното правителство под никаква форма, добави той. България е управлявана през последните години недемократично, не в полза на българския народ, коментира Марешки.

По неговите думи ЕНС са разпознали "Воля" като истинската патриотична организация. За съжаление, има партии в България, които използваха патриотизма с користни цели, заяви Марешки. Той уточни, че преговорите с новите им европейски партньори са продължили близо година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови