Марешки иска да не допускат коалиции до изборите

OFFNews 08 март 2018 в 15:34 3357 3

Веселин Марешки

"Воля" ще предложи законови промени, с които да не се допуска участие на коалици в предизборната борба, обяви на брифинг в Народното събрание председателят на партията Веселин Марешки, съобщи БТА.

Според него добър е италианският вариант - партиите предварително обявяват с кого ще се коалират след вота, но да участват самостоятелно в него.

Лидерът на "Воля" коментира темата по повод НФСБ, "Атака" и ВМРО, които според него имат непримирими противоречия помежду си, но са се събрали в коалиция, за да влязат в парламента, защото са били наясно, че не могат поотделно. По думите на Марешки, ако трите формации бяха участвали сами на изборите, са щели да последват примера "на другия турлюгювеч, т.нар. Реформаторски блок, в който всички се бяха събрали, колкото да влязат в парламента".

Ако нямат място в НС, как сега имат място в управлението на държавата и вчера ни разиграват поредните циркове, попита той, визирайки различните позиции на националистическите формации от патриотичния съюз по изказването на руския патриарх Кирил.

Веселин Марешки декларира, че ще подкрепи искането на ПГ на ГЕРБ за разсекретяване на стенограмата от разговорите между президента Румен Радев и патриарх Кирил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

08.03 2018 в 18:23

А аз ще събера подписка, до изборите да не се допускат селски дисове.
И?

10571

1

Hissarion

08.03 2018 в 16:06

Тая коалиция взе много да скърца. Прасьо и Волен плюят по Далавери, а креатурата на ГЕРБ Магарешки ги плюе всички. Така са се изпонахрачили, че чак мирише леко неприятно.