Марешки: Аз съм в същата позиция като Навални

Лидерът на ВОЛЯ се дърпал от коалиция с Каракачанов заради корупционните скандали около ВМРО

OFFNews Последна промяна на 14 февруари 2021 в 18:16 4364 0

„Аз съм в същата позиция като Навални. Аз съм политик, който е атакуван заради политическите си виждания. Кой в България е Навални. Кого атакуват затова, че се явява в политиката и помага на хората”, попита риторично лидерът на "Воля" Веселин Марешки в студиото на Нова телевизия.

Той призова премиерът Бойко Борисов да се обяви и в негова защита. „Трябва да има равноправие. Считам, че правосъдието трябва да си свърши работата, както в моя случай, така и в този с Навални”, заяви Марешки по повод 4-годишната присъда за участие в схеми за изнудване и контакти с криминалния свят.

Марешки коментира и младата коалиция с НФСБ:

„С Валери Симеонов много дълго коментирахме тази тема. И аз се дърпах заради скандалите покрай Красимир Каракачанов около паспортите, с харчовете за самолети, с арестуваните му министри. Дърпах се да вземем в коалицията Каракачанов, а Валери Симеонов до последно държеше и настояваше той да бъде заедно с нас”, каза лидерът на ВОЛЯ.

Той имал съмнение доколко обединение с Каракачанов би било полезно за коалицията заради корупционни скандали, свързани с ВМРО.

„Валери Симеонов казваше - по-добре да сме повече и настояваше до последно. Когато Каракачанов сам се отписа от коалицията, мигновено направихме това, за което говорим над година”, допълни Марешки.

Той коментира и поисканата преди време от него оставка на Симеонов. „Така е, и какво от това. Всеки си прави грешки, ние не сме някаква диктатура. Когато се направи грешка, ние критикуваме”, аргументира се лидерът на ВОЛЯ.

По думите на Марешки, заедно с Валери Симеонов, са загърбили егото си и са направили коалиция, за да дадат шанс на хората да гласуват за партии и формации, които мислят за обществото, а не за партийния си интерес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

STOP THE WAR! Чуйте новата песен на OFFRoad band