Манолова: Утре ще обявим ляв кандидат за кмет на София, зад който не наднича сянката на Борисов

OFFNews 18 юли 2023 в 10:25 4602 1

Мая Манолова

Снимка БГНЕС/архив

Мая Манолова

Утре ще представим кандидатурата ни за кмет на София. Има нужда от силен ляв кандидат, от обединена обща кандидатура, която да не е удобна на ГЕРБ и Борисов. 

Това заяви Мая Манолова от "Изправи се БГ" по БНТ. Аз не съм кандидат за кмет, но "Изправи се. БГ" ще издигне много силен кандидат. Утре ще стане ясно. Това е човек, който е познат в София, водил е битки за столичани, има опит в управлението, каза още тя. 

Виждаме двама кандидати на десницата, зад които наднича Бойко Борисов. Приличат и двамата на първите резерви на ГЕРБ. На Борисов може да не му се наложи да извади титуляр, може ГЕРБ да подкрепят някой от вече издигнатите кандидати - Васил Терзиев или Вили Лилков, обясни Манолова. 

Като коментира кандидатурата на Терзиев, Манолова определи каузата му като неясна. Това, което се чува до момента, е разговор за миналото. Той не е казал нищо за София. През тези 4 години, от 2019-та досега, не съм чула някоя кауза за София, зад която да е застанал Терзиев, допълни тя. 

По думите ѝ кандидатурата на Вили Лилков има за цел да се разедини десният вот. 

Според Манолова левият кандидат за столицата трябва да даде знак на цяла България, че протестите срещу модела ГЕРБ и Бойко Борисов не са забравени.

Манолова каза още, че десните партии се консолидират в атаките си срещу президента Румен Радев, тъй като им трябва враг, след като са предали избирателите си, събирайки се с Борисов и ДПС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

1

мнение от IP

18.07 2023 в 10:44

Такива глупави манипулации за Терзиев и за простотиите на президента ръси Манолова, която е на всяко гърне мерудия. Ту е поддържа Радев, ту се уговаря с Борисов, ту протестира срещу Борисов, ту е против ДПС, ту е "аз предложих Пеевски", ту...почти "дясна", ту "социална", както дойде... А Терзиев явно бърка в здравето на всички със своята кандидатура.
 
X

Да помогнем на украинските деца!