Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Манолова срещу Борисов в съда утре

OFFNews 14 октомври 2020 в 15:58 3042 1

Първото заседание по делото за клевета, заведено от Мая Манолова срещу Бойко Борисов, е насрочено за утре в Софийския районен съд. 

Манолова заведе дело срещу Борисов за клевета по повод на твърденията му, че във Волуяк, по време на кандидат-кметската кампания за София, тя се е срещала с роми, за да прави „уйдурма за купуване на гласове".

В същото време обаче ставаше въпрос за среща на Мая Манолова с жители на Волуяк по повод неизградена канализация, липса на транспорт и лошо водоснабдяване, припомнят от "Изправисе.БГ". 

На 7 ноември 2019 г. Манолова заведе дело срещу Борисов за 15 000 лв. за неимуществени вреди от неистински и опозоряващи твърдения. Като ответна реакция Борисов е завел иск срещу Манолова на 3 юли 2020 г. по повод интервю на Манолова пред бТВ, в което тя казва, че "човекът, който пусна, извинявайте допусна, братя Галеви да се укрият от правосъдието и да напуснат страната, в национален ефир призна, че са фактор в кметските избори в София."

В исковата си молба Борисов е вписал, че "започва да има и проблеми със съня, изпитвал е смущения, напрежение, гняв и неудобство от свързването на името му с обидните и клеветнически изявления на ответника по негов адрес."

Изпитвал е също "стрес; подтиснал се и се разстроил от незаконосъобразната намеса на ответника в личната му сфера и публичното засягане на неговия личностен и професионален авторитет и добро име."

Случайното разпределение на делото на Борисов срещу Манолова обаче е извършено след изтичането на срока по правилата на съда - вместо до края на деня на 3 юли, когато е заведена исковата молба или на следващия работен ден - 6 юли, делото е разпределено на съдия едва на 7 юли 2020 г.

И двата иска са на стойност по 15 хил. лв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2400

1

Андрешко

15.10 2020 в 00:38

Цитати от 'статията':
"На 7 ноември 2019 г. Манолова заведе дело срещу Борисов"
"Като ответна реакция Борисов е завел иск срещу Манолова на 3 юли 2020 г."
Значи Борисов като реакция завежда дело 4 месеца предварително?
666-то място Ви е малко, но за жалост, дори не сте журналисти.
 
X

Да помогнем на украинските деца!