Манолова: Щом при управлението на Борисов има работещ с доход под 1000 лв., това е личен провал на Борисов като премиер

OFFNews Последна промяна на 20 септември 2020 в 11:58 4652 3

"Щом при управлението на Борисов има работещ човек с доход под 1000 лв., то това е личен провал на Борисов като премиер. България е под управлението на Борисов 11 години и сме най-бедни, най-болни, най-корумпирана държава, с най-мръсен въздух, със свобода на медиите на 111-то място. Европейското развитие на България е личният провал на Борисов."

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова по БНТ 1.

"Протестите и гневът на българските граждани станаха първа политическа сила и незаобиколим фактор. От тях зависи къде ще се намира и премиерът. Той вече напусна София заради протестите, а целта на протестите е той да напусне и управлението", отговори Манолова на въпрос дали енергията на протестите се увеличава.

"72 дни протести вече промениха България. Хората видяха, че царят е гол. Не само по корем и гол в спалнята си, до чекмеджето с пачки и кюлчета, а видяха, че не е човек на народа, а е човек на икономическите феодали", допълни Манолова.

„Изправи се.БГ" ще влезе в следващия парламент, въпреки платените от ГЕРБ социологии, с пачките от чекмеджетата. И социологията е като другото в България – който плаща, той поръчва музиката, категорична бе Манолова.

Христо Иванов, Корнелия Нинова, Слави Трифонов, Цветан Цветанов и всички, които ще участват на следващите избори, да кажат дали ще се коалират с ГЕРБ. От „Изправи се.БГ" казваме, че няма да правим коалиция с Борисов и с ГЕРБ, каза още Манолова.

Тя подчерта, че „Изправи се.БГ" няма да стане партия и ще се яви на следващите парламентарни избори с партньорска мрежа, в основата на която е Гражданската платформа плюс младите партии в дясно - ДБГ и „Волт", както и социалдемократи, земеделци, движението на Татяна Дончева.

"Възпроизвеждаме партньорския модел от изборите в София, когато се изправихме фронтално срещу Борисов, мутрите и ъндърграунда. Сега ще направим същото и в цялата страна. Наш основен приоритет е и ревизия на десетгодишното управление на Борисов и всички големи обществени поръчки, управление на бордовете на държавните дружества, агенции и държавни предприятия", обясни Манолова.

"Увеличението на доходите на хората за нас е пред скоби. Не може да има работещ човек, който да взима по-малко от 1000 лв. на месец. Не може да продължава унижението на пенсионерите, чиито пенсии не са преизчислявани, откакто Борисов е на власт. Не може да няма адекватно заплащане за хората в неравностойно положение, които не са в състояние да се трудят. Това не е нито лява, нито дясна идеология, а въпрос на достоен живот на българските граждани. Заедно на изборите ние отиваме с тази платформа", каза Манолова.

Във връзка с приетите промени в Изборния кодекс през изминалата седмица тя заяви, че ГЕРБ отново си нагласят правилата, за да откраднат вота на хората, защото те избори честно не могат да спечелят.

"Трябваше да се гласува само с машини, което означава политически ръце да не пипат протоколите и бюлетините, но Борисов и Томислав Дончев лично саботираха въвеждането на машинно гласуване. ЦИК също не направи нищо една година. Тези промени на ГЕРБ целят да не остане време за доставка на машини за гласуване. Призовавам ги да се споразумеят с белгийското правителство, например и да вземат техните машини за гласуване. Ако държавата не го направи, от „Изправи се.БГ" ще се срещнем с белгийското посолство за машините", каза още Манолова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

Kihaha

21.09 2020 в 07:05

Taraba, всичко е много просто , щом имаш санни, че Бойко краде прати ги на Кьовеши, тя знае как да действа, но ако ще си плямпаме тия са такива, ония онакива, няма да стане нищо

1502

2

tarabata

20.09 2020 в 13:48

Незнам к`во сте изпуснали, но кажи за крадливата тиква! Тия са били преди 11 години и вероятно няма да бъдат... Сестра галева всички я знаят, но това не прави по-малко вярно казаното от нея. А иначе и тя за нищо не става, освен за далавери. Даже и коалицията й е достатъчно показателна...

1000

1

Kihaha

20.09 2020 в 12:44

Как можахме да ви изпуснем и да не гласуваме за вас, при вас доходите бяха в милиони, вярно, че с милион-два можехме да си купим един хляб, ама направихте много хора милионери.