Манолова събира 210 лв. за ваучер за премиера, иска той да се изкъпе във Варненския залив

OFFNews Последна промяна на 03 юни 2020 в 13:35 3237 1

От „Изправи се.БГ“ събираме 210 лв. за ваучер на Бойко Борисов да дойде да се изкъпе във Варненския залив. Толкова струват ваучерите, които ще дава на работещите на първа линия да дойдат на родното Черноморие. Да даде личен пример как туристите ще се къпят в тази вода.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова днес във Варна.

Тя отиде до мястото във Варненския залив, където аварира канализационна тръба.

Борисов да открие сезона, да пререже лентата, както е направил през 2011 г., когато е откривана тръбата. Призоваваме и кмета на Варна Иван Портних да се изкъпе на плажа в Аспарухово. Няма да караме нито Борисов, нито Портних да пият вода от морето, както през 2016 г. Портних пи, каза Манолова.

Борисов, не искаме да пиеш вода от тук, искаме да се изкъпеш в залива. И ти като български гражданин да получиш тази подкрепа да летуваш на тези води, каза още Манолова.

Според председателя на „Изправи се.БГ“ във Варненското езеро се е взривила екологична бомба, в резултат на политическа мина, заложена от ГЕРБ.

Това са морските дарове на ГЕРБ. В държавата на ГЕРБ няма виновна институция - нито басейнова дирекция, нито РИОСВ, нито регионалното министерство. Девет месеца двама министри на ГЕРБ и институции, управлявани от ГЕРБ, си пишат писма, но не предприемат реални действия за тази кафява вода, заяви Манолова.

Тя призова правителството спешно да дойде и да види какво е състоянието, да се вложат необходимите средства и да се оправи по най-бързия начин.

Държавата на ГЕРБ функционира по този начин - празен язовир или езеро с мръсна вода. Интересно защо не видяхме джипа на Борисов във Варна. Или той ходи само там, където няма проблеми и контролирано го посреща народната любов?, каза Манолова.

Община Варна твърди, че няма пари, но булевардът с дупките струва 100 млн. лв. Един милион за тръбата обаче няма. Неуважително и цинично е към варненци, категорично заяви тя.

Манолова подчера, че брутният вътрешен продукт на Варна е общо 7.9 млрд. лв., от които дейностите с туризма са за 4,3 млрд. лв., а авариралата тръба обрича доходите на бизнеса и на общината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3900

1

Billy111

03.06 2020 в 14:07

Само на думи я бива Манолова, защо не вземе да извади от своя джоб тези 210 лева.