Манолова регистрира нова партия и похвали президента, Нинова и ДБ били здраво вкопчени в креслата си

Ружа Райчева 09 май 2022 в 16:20 3367 5

Снимка Фейсбук

Управляващата коалиция тласка държавата към нови избори. Президентът е единствената институция, която мисли за народа. За съжаление четворната коалиция предаде избирателите си. Хората на Нинова и ДБ са вкопчени здраво в креслата си. Когато има подмяна на принципи и стискане на министерски столове, хората неизбежно ще искат избори.

Това заяви Мая Манолова при внасянето на документите за регистрацията на новата си партия "Изправи се, България" в Софийски градски съд.

"В България на гърба на войната в Украйна богатее приятелският кръг на новите управляващи - сделките за оръжие с огромни комисионни, сделките с природен газ, който пак е руски, но е през посредници отново с огромни комисионни. Да печелиш от война чрез комисионерски и посреднически сделки е, най-малкото, неморално", заяви тя.

По думите ѝ ситуацията в България е динамична и тревожна, а хората - напрегнати. Манолова е на мнение, че големи социални групи и сектори излизат на протести, защото решенията на четворната коалиция тежко нарушава техните интереси.

"Хората са оставени да се оправят кой както може. Само в България правителството не подкрепи по никакъв начин домакинствата, а начините са известни: сваляне на ДДС върху храните, битовите сметки, таван на цените на стоките от първа необходимост. Правителството не предприема нищо от тези мерки. Дните им са преброени - хората излизат на протести и когато всички те се съберат в един, ще има предсрочни парламентарни избори. Затова е необходимо регистрацията на "Изправи се, България" да е готова", каза Манолова.

Според нея в момента в парламента няма социална партия, която да защитава интересите на пенсионерите, хората с увреждания и на малкия бизнес. "Този дефицит ще бъде запълнен от "Изправи се, България", която е партия на обикновените хора - социалната партия на България", заяви Мая Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

5

Анализи

09.05 2022 в 19:54

Манчестър, сипеш глупости след глупости. Същата си като Янев и другите безсмислени путинисти.

10298

4

AntiZ

09.05 2022 в 19:53

Любо, искаш да кажеш, че тази жена има мъж? Как не е обърнал резбата с такъв дзвер! Тази не предложи ли навремето Бай Делянчо за шеф на ДАНС? Гиди дърта кифла...!

1215

3

Lyubo

09.05 2022 в 17:58

До Иванчо(ака Johny )
Какви проруски безпартийни виждате за Манолова ! Не четете ли какви ги говори мъжът й, Ангел Найденов, в стила на най-отявлените русофоби !

2073

2

Johnny B Goode

09.05 2022 в 16:44

Вечната Амбър (а.к.а. сестра Галева) направила партия "Изправи се" за малкото останали безпартийни наг.зили се към Русия.
А да видим ще се изправят ли.

2550

1

alfakentavur

09.05 2022 в 16:36

Супер. За 15% чибурашки ще бият поне 5 партии. Че и повече. Венсеремос!