Манолова призова евродепутатите ни да подкрепят българските граждани срещу корупцията

OFFNews Последна промяна на 02 октомври 2020 в 15:11 989 0

Призоваваме ви по време на дебата да застанете на страната не на партиите, които са ви издигнали, докато техни представители често създават, поставят политически чадър и съзнателно не разобличават корупционните схеми в България, а на страната на българските граждани.

Това каза председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова в обръщение към българските евродепутати за дебата за върховенството на правото в България, който е насрочен за 5 октомври 2020 г. в Европейския парламент.

Българските евродепутати, независимо от коя партия са – ГЕРБ, БСП, ДПС, Обединени патриоти или Демократична България да гласуват „за" резолюцията на Комисията по граждански свободи, права на човека и върховенство на правото (ЛИБЕ) към Европарламента. В тази резолюция ясно се казва, че корупцията е пропила българската държава, медиите са политически натискани и изнудвани от властта, финансиране получават само фирмите, приближени до управляващите, правата на гражданите са потъпкани, допълва Манолова.

Евродепутатите да гласуват „за" резолюцията, за да застанат на страната на българските граждани, а не на страната на олигарсите, които управляват държавата. Да се съгласят с констатациите за корумпираното управление в България и за необходимостта от реформи за съдебната система, за изборното законодателство, за възстановяване на демократичните стандарти, правата на гражданите и едно почтено управление в интерес на гражданите, категорична е Манолова.

В България има повсеместна корупция. Публикуваните записи, снимки и цялостното му поведение не оставят никакво съмнение, че начело на корупционната пирамида е самият премиер Бойко Борисов. Разследвания по някои от тези схеми се водят в европейски държави. В България – не, допълва тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови