Манолова: Полицаите от кадрите с насилието - незабавно в парламента

OFFNews Последна промяна на 14 август 2021 в 21:33 11591 4

Председателят на парламентарната група на коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова поиска незабавно полицаите от записа с насилие над протестиращи през юли 2020 г. да бъдат поименно извикани в парламента на извънредно изслушване.

"Полицаите от записа с насилието зад колоните на МС поименно да бъдат извикани в парламента! Заедно с бившите министри, които са им наредили тази гавра, и с настоящия министър, съдействал записът да стане публичен след цяла година укриване. Заедно с бившия премиер Борисов заради защитата на чиито режим се случи това. Да се явят на извънредно изслушване в парламента. Незабавно! Ако откажат, да бъдат принудително доведени!

Дължат обяснение на 7 български майки, чиито деца пребиха", пише Манолова.

Ето пълния текст на съобщението:

Като жена и майка пиша този пост. Не само като участник в протестите.

Полицаите от записа с насилието зад колоните на МС поименно да бъдат извикани в парламента!

Заедно с бившите министри, които са им наредили тази гавра, и с настоящия министър, съдействал записът да стане публичен след цяла година укриване. Заедно с бившия премиер Борисов заради защитата на чиито режим се случи това. Да се явят на извънредно изслушване в парламента. Незабавно! Ако откажат, да бъдат принудително доведени!

Дължат обяснение на 7 български майки, чиито деца пребиха. И на Цветелина, обект на особено гнусна гавра от страна на български (уж) мъж с пагони. Тя е седнала на земята, с белезници, изплашена, бита, унизена, разсъблечена (заради побоя и влаченето), беззащитна. Докато до нея пребиват и ритат с кубинки по главите и с палки момчета, въпросният полицай я "гали" по главата и я опипва, надвесен над нея.
Кой си ти, бе, господин "мъж"? Застани с лицето си и пагони си пред нас!

Ти майка, жена, сестра, дъщеря нямаш ли? Излез с името си и с униформата си да те видим ние, майките и жените.
Гневна съм, защото си можел да не участваш, да спреш това, да откажеш да се гавриш с това момиче. И не си го направил. Ти не заслужаваш пагоните си! Ти си позор за МВР!

Не е достатъчно, че Христо Терзийски и Младен Маринов вече не са министри. Днес са депутати от ГЕРБ! Днес Борисов мълчи за този позор и цяла година го кри.

За зверствата, побоя, гаврата с момичето и момчетата от протестите, за неоправданите арести, скалъпените обвинения, за злоупотребата с правото, за насилието, лъжесвидетелстването, укриването на този запис виновни не може да няма. От вчера, след заседанието на комисията в парламента, те се виждат и са ясни. Цяла година са си лягали и събуждали безнаказани.

Сега да бъдат доведени в парламента и пред народа да обяснят защо съзнателно приеха да извършат тази гавра. Как спят?! Как прегръщат децата си?!

За тръшкането на младите хора един върху друг като чували, за незаконното подслушване на протестиращи цяла година и на журналисти - за всичко трябва да има наказани с цялата сила на закона и без значение на какъв пост са виновните.
Изпълняването на служебни задължения не включва гаврата със закопчано с белезници момиче и не оправдава побоя на хора, неоказващи съпротива.

Политическа, дисциплинарна и наказателна отговорност трябва да се носи от министрите, заместник- министрите, директорите и включително от полицейските служители, причинили това на протестиращите.

Държавата да плати обезщетения на пострадалите незабавно!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7440

3

kokoten

15.08 2021 в 03:34

Стефчо,требвало е да се мотаеш повечко по диспансерите(психиатричните) и по-малко по библиотеките...всъщност като разсилен ли си се мотал в библиотеките или си търсил материалец за нездравите си сексуални фантазии...

9472

2

Човека

15.08 2021 в 01:59

Тези "хора" са позор за България и най-малкото позор за полицията. Какъвто са и всички по веригата над тях включително идеолога на националното опростачване - премиера-слънце.

23303

1

Стефан

15.08 2021 в 01:21

Никога не съм имал интерес към клиничната психиатрия, даже след 20 години мотаене по болниците. И примерно толкова време посещаване на Централната медицинска библиотека.

Също така нищо не разбирам от финанси и бюджети.

Но ми се струва, че е време да се дадат някви пари, с които да приберат в лудницата мая манолова и десислава атанасова. А то вече кокошките спряха да снасят, и прасето се научи да сменя станцията на радиото в работното време на психодиспансера.