Манолова: Не сме Фейсбук република, а парламентарна

„Ние от „Изправи се! Ние идваме“ отиваме в Югово като доброволци да подкрепим местните хора“

Ружа Райчева 19 август 2021 в 10:30 4881 0

Снимка Ружа Райчева/OFFNews

Ние не сме Фейсбук република, а парламентарна, заяви Мая Манолова в кулоарите на Народното събрание.

„Осем от председателите на комисии са на „Има такъв народ“, ГЕРБ има комисията по медии и правата на човека след сцените на полицейско насилие. ДПС има двете ключови позиции по бюджет – икономическата и регионалната комисия“, каза тя.

По думите ѝ всеки български гражданин може да прецени кой е опозиция по това какви комисии е поел и какво председателство му е предоставено.

„Крайно време е да спрем да се занимаваме с позиции и постове. Парламентът започна да се занимава с теми, които са извън дневния ред за най-важното на гражданите“ категорична е Манолова.

Според нея проблемите, от които хората се вълнува, а именно пожарите, скока на цените, идващата четвърта вълна на ковид и мигрантската криза.

Тя сподели, че жители на пострадалото от пожарите село Югово са се обърнали към нея за помощ.

„Ние от „Изправи се! Ние идваме“ сега оттук отиваме в Югово като доброволци да подкрепим местните хора и власти и да видим на място с каква техника разполагат пожарните фирми“ заяви Мая Манолова.

Тя добави, че от парламентарната група са готови да започнат разговори с всички формации извън ГЕРБ и ДПС, и да положат всички нужни усилия за да бъде излъчено правителство с насочен мандат до следващата пролет.

„За нас няма значение на кого ще бъде даден третия мандат. Отговорността трябва да е по-висока от партийния егоизъм за това кой ще вземе мандата“, смята Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!