Манолова: Министерският съвет да не ви е столова! Не искаме никакви постове (видео)

Ружа Райчева 14 юли 2021 в 19:10 5677 1

Много жалко за всички, които гледат на българското правителство като на столова, в която се раздават порции. Хората не очакват някой да си разпределя парчета от трапезата, заяви лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова на импровизиран брифинг на площад Славейков.

"Министерският кабинет и правителството на България не е столова. Ние от „Изправи се! Мутри вън!“ не желаем министерски кресла, постове или позиции. Оставяме разпределянето на постовете на големите партии, ние искаме да си свършим работата“, каза Манолова.

Вчера тя отправи призив към бъдещите парламентарни групи служебното правителство да бъде направено редовно.

„Нашето предложение подейства като топлинен удар на бившия премиер и той вдигна градусите – не е ясно защо Бойко Борисов се страхува толкова от служебното правителство и опцията да няма редовен кабинет“, коментира днес Манолова.

Арман Бабикян обърна внимание, че в изказването на Трифонов от понеделник не са споменати нито главният прокурор Иван Гешев, нито правосъдната реформа. 

"Изправи се! Мутри вън!" не искат да се стига до криза. А според Бабикян служебният кабинет спасява от политическа криза, въпреки че не е дългосрочно решение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!