Манолова готви протест в събота: Г-н Борисов, Вие сте нашето национално рядко щастие (видео)

OFFNews Последна промяна на 19 май 2020 в 18:12 15981 1

"Господин Борисов, под прозорците на Министерския съвет ще има протест срещу Вас, за да Ви кажем, че е време да си тръгвате. Ще дойдем с няколко обещания – ще има ревизия на паметните ви записки, паметните ви записи и паметните ви 11 години във властта."

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова в свое видео на живо във Фейсбук.

Във връзка с изказването на премиера, че народът „има редкия шанс" да бъде управляван от него, Манолова коментира, че Борисов е „националното рядко щастие".

„Щастие, което няма пътна карта как спасява хората от безработицата, фирмите - от фалит, държавата - от икономически срив. Нямате никакви мерки и никаква идея как хората ще се върнат на работа. Това, което им предлагате, е живот на социални помощи, живот в бюрото по труда. Предлагате живот на кредити от банки и бързи кредити, без перспектива", каза още тя.

Отворихте моловете, заведенията, басейните, но защо не отворихте театрите, университетите, училищата? Време е да ви потърсим сметката и тази сметка ще я платите Вие, защото досега обикновените хора плащаха цялата сметка. До края на вашия мандат остават броени месеци и нямате право да продължавате да раздавате на приближените си парите на хората, докато нямат работа и перспектива и гладуват, заяви председателят на „Изправи се.БГ".

Ще има ревизия, г-н Борисов, на антикризисните телевизионни пари, които ужким раздавате на хората, а хвърляте от вертолета на приближените си хора и фирми. Ще има ревизия на вашите Влади Горановци, Ананиевци, Дани Кириловци, на приближените ви фирми и холдинги. Ще има ревизия на онези 4,5 млрд. лв., които обещахте на гражданите. Те не стигнаха нито до фирмите, нито до домакинствата и обикновените хора. Ще дойдем в събота, за да ви попитаме къде са парите, обърна се тя към премиера.

Ще седнем на столове, за да спазим правилата, но няма да сме зрители. Омръзна ни и не Ви вярваме. Ние гражданите, но не „мисирките", не „тулупите", не „лошия материал", не „сбиртока", както вие наричате хората. Ще дойдем в събота, когато няма да ви има, защото отново ще сте избягали с джипа, горивото на който плаща народът, за да раздавате парите на обикновените хора през прозореца на джипа на своите приятели, каза още Манолова.

„Защо загърбихте обикновените хора – превозвачите, шофьорите, работниците, розопроизводителите, шофьорите на таксита, малкия и средния бизнес? Защо ги загърбихте, а мислихте единствено за себе си и за приближените ви фирми?", попита тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови