Манолова: Депутатите, отменили детските надбавки, да подават оставки!

Доставната цена на PCR тестовете е 17 лв., а хората ги плащат по над 100 лв., каза лидерът на Изправи се.БГ

OFFNews 17 ноември 2020 в 15:19 1787 0

Борисов да не обикаля държавата, да спре при палатката на полицаите до Народното събрание и да обясни защо увеличението, което им обеща, е за сметка на отнемане на парите от децата. Депутатите, които внесоха скандалните поправки за отмяна на детските надбавки за всички деца, независимо от доходите на родителите, да си подадат оставките. Полицаите също имат семейства и деца, също искат децата да получават надбавки и в никакъв случай не искат деца да не взимат надбавки заради техните заплати.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Добрич, където днес има среща с граждани.

Разпъването на палатка от протестиращите полицаи е следващ вот на недоверие към правителството, след като фелдшерите и лекарските асистенти дадоха своя вот на недоверие вчера и поискаха оставката на Борисов, на здравния министър и на цялото правителството. Преди това същото направиха и медицинските сестри и специалисти. Очакваме и бизнесът да го направи заради липсата на подкрепа от държавата на прага на нова криза заради втората вълна от коронавируса, допълни Манолова.

Противопоставянето на хора срещу хора е маниер, който Борисов въведе и който поразява обществото. Лечението за това е оставка, каза Манолова.

Тя призова за безплатни PCR тестове и командироване на държавните служители в помощ на РЗИ за уведомяване и изпращане на препоръки на контактните лица на COVID-19 болни.

Хората не могат да си позволят по над 100 лв. за PCR тестове, особено за няколко души в семейството. Шефът на НЗОК обяви, че доставната цена на тестовете е 17 лв., но в лабораториите и в Центъра по заразни болести са по 120-130 лв. Има фирми, които са спечелили около 50 млн. лв. от разпространението на заразата, докато хората сами си търсят линейка, болнично легло, PCR тестове, каза още Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови