Манолова: Борисов превърна събирането на гласове за нова Конституция в сделка

OFFNews 05 септември 2020 в 14:24 5633 0

По следите сме на това как Бойко Борисов събра необходимите 120 подписи за проекта за нова Конституция, внесена от депутатите от ГЕРБ. Цената на подписите на депутатите от „Воля" е плаж Кабакум Север. 

На плажа Несебър-юг установяваме колко струват подписите на депутатите от „Обединени патриоти", които дадоха старт на Борисовата Конституция и му дават възможност да осигури политическия си живот, така че да стигне до заветния финал – редовни избори, които с манипулации да спечели или да получи приличен резултат.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова на плажа Несебър-юг.

Припомняме, че по-рано тя беше на плажа Кабакум Север до Варна, даден на концесия на фирма, близка до Марешки, където се стигна и до ситуацията полицията да пази мутрите, изпратени от Марешки срещу Манолова. 

Борисов успя да превърне събирането на гласове за нова Конституция в сделка, в разменна монета, макар и да твърди, че новата Конституция ще даде рестарт на държавата, допълни Манолова.

Патриотите също са си избрали апетитно парче от българското Черноморие - част от плажа Несебър-юг и паркинг, които според общия устройствен план не са предвидени за застрояване. През 2018 г. фирма, близка до депутата от НФСБ Георги Колев е поискала да купи този имот, който е част от Държавния горски фонд и според Закона за българското Черноморско крайбрежие не подлежи на продажба, освен ако в него не е предвидено изграждане на техническа инфраструктура, каквато е пречиствателната станция, обясни още тя.

Манолова подчерта, че българските патриоти са намерили удобна вратичка в закона да не се съобразяват с общия устройствен план.

Поискали са Общинският съвет в Несебър да разреши изграждането на пречиствателна станция до морския бряг, въпреки че в Несебър има пречиствателна станция. Така в средата на месец август тази година Общинският съвет в Несебър взима решение за изготвяне на подробен устройствен план за изграждане на пречиствателна станция в имота. Следва искане за закупуване на територията от Държавния горски фонд, от министър Десислава Танева и най-вероятно ще получат одобрение предвид неистовото вкопчване на Борисов във властта. След като се сдобие с имота от министъра на земеделието, следващата стъпка е връщане в Общинския съвет в Несебър, където най-вероятно ще поиска да го обедини със съседния имот. Така ще получи и общинска улица, която няма да е нужна, защото в момента разделя два имота, които ще са на един собственик – фирмата, близка до депутата от НФСБ Георги Колев. Вероятно след това мястото ще бъде застроено и няма да има пречиствателна станция, обясни Манолова.

Борисов е готов да продава части от българската територия, да предлага права, да сключва сделки, да прави невероятни комбинации с българска земя и с всичко, до което може да достигне, само и само да се задържи на власт. Тази власт се използва за обогатяване на тези, които крепят мнозинството в Народното събрание и за удължаване на политическия живот на Борисов, който заради справедливия гняв и протести на българските граждани вече вижда своя край. Това е позорно действие от страна на Борисов с надеждата да подмени българската конституция и да свика Велико Народно събрание, което да го направи вечен премиер, каза още Манолова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови