Манолова: Борисов избяга, не смее да стъпи в центъра на София

Евродепутатите да подкрепят резолюцията за върховенството на правото в България, призова лидерът на Изправи се.БГ

OFFNews 06 октомври 2020 в 14:01 4427 3

Част от българските евродепутати, които избраха политическите си интереси пред интересите на гражданите по време на дебата вчера в Европейския парламент, следва да подкрепят резолюцията на комисията ЛИБЕ в ЕП. Резолюцията разкрива липсата на върховенство на правото, проблемите в демокрацията и съдебната система, натиска над медиите и размера на корупцията в България. Европа прогледна за България благодарение на протестите и в резолюцията са отразени и исканията на протестите у нас. Разочароващо е, че български евродепутати не подеха исканията, а участваха в опъването на чадър над Борисов.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова пред медиите в Пловдив, където откри офис на организацията. Тя припомни, че от „Изправи се.БГ" са изпратили обръщение до българските евродепутати с призив да подкрепят резолюцията.

Близо 100 дни продължават протестите и окуражаващото е, че те дават своите резултати - Борисов трайно избяга от работното си място и не смее да се появи в триъгълника на властта в центъра на София. От страх от протестите обикаля държавата в контролирана среда или играе футбол, докато Европейският парламент обсъжда върховенството на правото в България. И в най-малкото населено място в България, и в центъра на Европа разбраха какъв човек управлява България, допълни Манолова.

Тя подчерта, че пред скоби за „Изправи се.БГ" са ревизията на управлението на Борисов и повишаването на доходите на гражданите.

Сред нашите цели са минимален месечен доход от 1000 лв. за работещ човек чрез въвеждане на минимална почасова ставка, преизчисляване на пенсиите, здравеопазване без доплащане и равен старт за децата в образователната система, каза Манолова. Тя допълни, че предстои икономически форум, на който ще бъде представена икономическата програма на „Изправи се.БГ" от младите експерти в екипа.

Корупцията в България обезкървява доходите на българските граждани, затова е необходима ревизия на всички нива – правителство, премиер, министри, държавни структури и предприятия, големи сделки, обществени поръчки, допълни председателят на „Изправи се.БГ".

Тя даде за пример ремонтът на отсечката Чирпан-Стара Загора, която е изградена преди 8 години за 60 млн. лв., а сега ще се ремонтира за 90 млн. лв. Ремонтът ще се извърши от фирма, избрана от държавната „Автомагистрали" без конкурс и без обществена поръчка, обясни Манолова.

Тя заяви, че в партньорската мрежа „Изправи се.БГ" участват граждански организации, инициативни комитети, експерти и вече обявените партньори от дясното политическо пространство като ДБГ, центристи от „Волт", както и социалдемократи, земеделци и движението на Татяна Дончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

2

Sashkavas

06.10 2020 в 16:47

Викам да се съберат и да направят нова коалиция "Надупи се.БГ". Даже за лого може да ползват задните части на Рада Дълбоката, които вече са достъпни в мрежата.

3900

1

Billy111

06.10 2020 в 16:12

Ами Манолова да последва примера му, да вземе да избяга и да не стъпва повече в центъра и в медиите. Каквото можа направи за Ванко 1 и братя Галеви!