Манфред Вебер подкрепи писмото на еврогерберите срещу служебното правителство

OFFNews 01 юни 2021 в 21:58 4353 0

Председателят на групата на Европейската народна партия в Европарламента Манфред Вебер подкрепи оценката на евродепутатите от ГЕРБ/СДС за ситуацията в България.

Вчера Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Асим Адемов, Ева Майдел, Емил Радев и Александър Йорданов изпратиха писмо до своите колеги и до еврокомисарите, за да изразят  "тревогата си от методите на работа на служебното правителство, което действа като предизборен щаб на президента Румен Радев".

Евродепутатите от ГЕРБ/СДС са "особено загрижени от комунистическата реторика и действия на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който използва език на омразата, определяйки граждани като бивши хора - израз, който е директна препратка към най-мрачните години на комунизма в България."

Днес председателят на Групата на ЕНП разговаря в Брюксел с подателите на писмото.

Манфред Вебер заяви, че "наблюдава с голяма загриженост развитието на събитията в България" и добави, че е "нужна геополитическа предвидимост на всяка страна член на ЕС".

Вебер коментира и смените в различните служби за сигурност в България, като изрази учудване от това, че служебното правителство премахва от постовете им точно тези хора, благодарение на които е разкрита шпионска мрежа в полза на Русия, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови