Мая Манолова: Толкова ли сте наивни да мислите, че не търсим подкрепата на "Атака"

OFFNews 15 януари 2014 в 08:21 8365 34

Мая Манолова
Мая Манолова

"Да не би да сте толкова наивни, че да мислите, че с осемдесет и няколко депутата една партия ще прокара такива решения. Има ли абсолютно свободен човек, за да го направи? Естествено, че първо търсим подкрепата на ДПС, след това на "Атака" и накрая на ГЕРБ." Това заяви червеното острие Мая Манолова в сутрешния блок на bTV.

Тя обяви също, че БСП е изпълнила предизборните си обещания и че обратните твърдения били "клишета".

"Големите социални промени се случиха - ако не сте ги видели, това е ваш проблем", каза Манолова, раздразнена от въпрос на водещата Генка Шикерова. Като потвърждение, тя изреди замразяването на пенсионната реформа, "освобождаването на бизнеса от примката", събираемостта, разплащането на държавата в бизнеса. Със своята работа БСП отстранила "един диктаторски режим", заяви Манолова, визирайки ГЕРБ.

"БСП е най-прозрачната и демократична партия, за разлика от ГЕРБ. Решенията се вземат пред очите на хората", каза тя, премълчавайки как например е било взето решението за избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС и какво всъщност договориха България и Русия за "Южен поток".

"ГЕРБ е в насипно състояние и се рони", заяви Манолова.

По повод АБВ Манолова заяви:

"Партията боледува тия дни, когато едно знаково лице, успешен български президент тръгва срещу собствената си партия". Тя призова "тази втора листа да не се случва, тези знакови лица на БСП да не тръгват срещу собствената си партия".

Вчера тя определи решението на бившия външен министър Ивайло Калфин да подаде оставка като ръководител на Делегацията на българските социалисти в ЕП и да се присъедини към АБВ като "предателство".

"Как ще останеш в една партия и ще се явиш в листата на друга партия, БСП ще ти бъде основен конкурент и въпреки това оставаш в нея? АБВ ще отнеме от плътта на БСП и тази част може да е частта, с която ще бием БСП на предстоящите избори. Първанов и Калфин приключват с БСП, категорична бе Манолова и все пак гласно изрази надеждите си, че "може би те ще преосмислят" решението си.

"БСП е кауза, разбирате ли, докато там няма кауза", обърна се Манолова към водещите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews