Мая Манолова: Ще гласуваме с нов Изборен кодекс на евровота

OFFNews 20 февруари 2014 в 09:32 3105 1

Мая Манолова
Мая Манолова

Новият Изборен кодекс ще бъде приет до евровота през май месец. В това увери червеното острие Мая Манолова в ефира на Нова телевизия. 

„Кодекс ще има въпреки свирепата съпротива, която се оказва най-вече от страна на парламентарната опозиция”, заяви Манолова. „ГЕРБ неистово се съпротивляват срещу това кодексът на Фидосова да остане в историята и следващите избори да се провеждат с нови правила”, заяви Манолова. 

Дори да има президентско вето, изборите през май ще се проведат по новите правила. 

По повод интерпретациите, че новите изборни правила са изцяло козметични, Манолова заяви, че това е въпрос на гледна точка от страна на опозиция и недоброжелатели. 

Зам.-председателката на НС смята, че новият кодекс е по-добър, защото ще осигури по-честни избори, дава възможност за участие на повече малки и нови партии, дава възможност на избирателите да пренареждат листите.

Мая Манолова цитира проучване, според което 50% от българите очакват нов Изборен кодекс.

„Имаме ангажимент към гражданите да приемем правила, които да ги убедят, че изборите са честни, че гласът на хората се отчита правилно, че ще има възможност малки партии и независими кандидати да участват в изборите”, допълни Мая Манолова.

На въпрос по повод изказване на бившия земеделски министър Мирослав Найденов, че ГЕРБ е обсъждала политическите си решения с Пеевски, Манолова категорично отрече БСП да върши същото. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!