Мая Манолова от телевизията на Слави: Верижен протест от 15 юли

Борисов не иска машини за гласуване, те нямат чекмеджета и не връщат пачки по 500 евро, заяви лидерът на Изправи се.БГ

OFFNews 09 юли 2020 в 08:01 36127 4

Управляващите подготвят промяна в Изборния кодекс, с която да отменят машинното гласуване. На 15 юли да се съберем пред Министерския съвет и да започнем верижен протест пред всяка институция, отговорна за машинното гласуване. Гражданите няма да излязат да гласуват, ако няма активни действия за опазване на резултата от изборите. 

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова в предаването „Студио Хъ" по „Седем осми" ТВ.

През февруари премиерът каза, че ще спази закона и ще се набавят машини за гласуване, но ЦИК не прави нищо и до момента няма обществена поръчка за машините. Борисов не иска машини, защото те нямат чекмеджета, нито вземат по 50 лева, нито връщат банкноти по 500 евро или пачки по 500 евро, каза тя.

Да направим жива верига, когато парламентът тръгне да отменя машинното гласуване. Това би било атентат срещу правото на глас на българските граждани. Да излезем масово пред Министерския съвет, пред парламента, пред ЦИК, за да не им позволим да отменят машинното гласуване. Да видим дали президентът ще обяви КСНС за изборите, защото честността на изборите касае националната сигурност, допълни Манолова.

Тя покани всички лидери, които се смятат за демократични, да излязат на протест на 15 юли.

От „Изправи се.БГ" няма да оставим и този път вотът на гражданите да е откраднат заради политическото оцеляване на Борисов. Него го е ужасно страх от гражданите и от истинския им вот. Той е свикнал да играе уреден мач на една врата, подчерта Манолова.

Със зъби и нокти ще се брани тази власт и затова ще се жертват хора и институции. Специално за местните избори отмениха машините, за да си откраднат вота. Липсата на машини на изборите в София си има своето изражение – над 20 000 невалидни бюлетини, 900 поправени протокола, 3000 граждани на държави-членки на Европейския съюз, добавени в избирателните списъци, хегемония на единия кандидат във Факултета и Филиповци, припомни председателят на Гражданската платформа.

Вотът на хората е лесно да бъде откраднат, когато едни партийни ръце пипат резултата. Единственият начин за честно отчитане на изборите е машинното гласуване, но вече 8 години властта си измисля всякакви начини да не ги въведат, каза още Манолова.

На въпрос как ще коментира случая с „Осемте джуджета" Манолова заяви, че в българската приказка вместо Снежанка, има Спящата красавица.

Както е тръгнало, Борисов ще трябва да направи министерство на кражбите на бизнес. Ясно е, че някой пълни чекмеджетата на властта и парите идват от бизнеса, но истината ще излезе наяве. Освен зрелища, трябва и хляб. Виждаме един Борисов, който е притиснат до стената, който е в кръгова отбрана, един изчерпан модел, но това няма как да продължава вечно, допълни Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11936

4

Христо Венев

13.07 2020 в 08:37

Мая Манолова кога ще се извини за мракобесническия член 417 от ГПК, който прокара в интерес на фашизоидния финансизъм?

5784

3

Бабатунде

10.07 2020 в 16:07

Емануелааааа, криеш ли се мишкооо. Защо един път не ми отговори, какво ти е мнението за #НямаТакъвТулуп ? Плащат ли ти, в дупето ли ти плащат, тролски боклук ?

13874

2

emanuilis

09.07 2020 в 08:21

#МаяМа и #НямаТакъвЧалгар. И тази, 2 в 1 комбинация помним!

2100

1

гоуемио

09.07 2020 в 08:18

Сестра Галева се очертава като острие на учиндолската партия