Мая Манолова: Много искаме съдебна реформа, ама нямаме желание да го направим

OFFNews 15 септември 2021 в 16:54 1099 0

Снимка БТА/Христо Касабов


Много искаме съдебна реформа, ама нямаме желание да го направим". Това според Мая Манолова е "принципа" на това Народно събрние. Както и останалите партии прочете декларация от името на парламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме". 

"Нека да отбележим, че за 26 парламентарни заседания, този парламент направи повече, отколкото беше свършено в управлението на ГЕРБ, в кабинетите на Борисов, защото след 12 години бяха преизчислени пенсиите на възрастните хора и след 12 години беше повишено майчинството", заяви Мая Манолова. Тя направи лапсус с името на парламентарната си група -  "Изправи се БГ! Ние идвахме", което предизвика бурен смях в пленарната зала. 

Манолова акцентира, че това Народно събрание не се справи с предизвикателството да извърши истински промени в съдебната система. "Единственото, което успяхме да направим е закриването на бюрото при главния прокурор, преместено в Министерство на правосъдието. За съжаление за втори парламента Законът за съдебната власт минава само на първо четене. по този начин тези бухалки на властта, ще продължат да си разчистват сметките през неудобните и през следващите месеци. Защо? Защото съпротивата срещу истинската съдебна реформа в този парламент беше огромна. Наистина принципът много искаме съдебна реформа, ама нямаме желание да го направим, се превръща в принцип на това Народно събрание", заяви Мая Манолова.

Този парламент направи повече отколкото кабинетите на Борисов защото беше актуализирана пенсията и бяха вдигнати помощите на майките в момент на криза, каза още Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews