Мая Манолова и Христо Иванов с червена лампичка към партията на Слави Трифонов

Христо Иванов: Не можем да гласуваме за зайци, извадени от цилиндъра, ДПС плува най-добре в плаващи мнозинства

OFFNews 28 юли 2021 в 12:55 12757 0

Не можем да гласуваме за някакви зайци, извадени от цилиндъра. Не поставяме ултиматум на Има такъв народ, но се надяваме да бъдем чути. 

ДПС плува най-добре в плаващи мнозинства, заяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов след среща на ДБ с Мая Манолова и представители на "Изправи се БГ! Ние идваме!". От думите му стана ясно, че Демократична България иска споразумение, което да гарантира, че ГЕРБ и ДПС ще бъдат държани настрана от управлението. 

Хората искат правителство на промяната, срещата ни с Демократична България нека бъде разчетена като червена лампичка, че няма да подкрепяме на всяка цена, коментира Манолова. Препотвърдихме, че ще положим всички усилия да има правителство с първия мандат на Има такъв народ, обясни тя. Но категорично подкрепи позицията за необходимата изолация на ГЕРБ и ДПС от властта. 

Манолова даде за пример - освен посочените от Христо Иванов трима служебни министри по-рано днес: Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков, и Янаки Стоилов, Бойко Рашков и Атанас Пеканов. 

От "Изправи се БГ! Ние идваме!" не искаме властови позиции, нищо не предлагаме, но смятаме, че тези министри задават посоката, в която трябва да се върви, каза още Мая Манолова. 

Oще по темата с преговорите

Христо Иванов втвърди тона за преговорите с ИТН

ИТН: Когато получим мандат, ще обявим правителство. Няма да е до петък

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови