Мая Манолова: Дните на Борисов като премиер са преброени

Ако някой има връзка с подземния свят, това е премиерът Борисов, каза още председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ"

OFFNews Последна промяна на 16 октомври 2020 в 15:35 1315 1

Дните на Борисов като премиер са преброени. Той не смее да отиде на работа в Министерския съвет, обикаля страната и обсъжда важни теми на пънчета в гората. Той се среща с граждани и журналисти в контролирана среда, за неговите посещения няма предварителна информация. Страх го е от неподправена среща с българския народ. Запазването на достойнство включва и да си тръгнеш преди да са те изгонили с камъни.

Това заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова пред медиите в Петрич, където се срещна с граждани.

Тя припомни, че вчера е било първото заседание по делото за клевета, заведено от нея срещу Борисов.

Съдя Борисов заради изказването му, че братя Галеви са ми помагали за местните избори в София и в деня преди изборите съм се срещала с роми във Волуяк, за да се сговарям с тях да казват, че Фандъкова им плаща, допълни Манолова.

Целият ъндърграунд беше впрегнат на местните избори да помага на кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Ако някой има връзка с подземния свят, това е премиерът Борисов. Той трябва да обяснява откъде и откога се познава с Пашата, Митко Каратиста, Таки, Къро, Евтим, Маджо, Маргините, категорична бе тя.

Манолова подчерта, че "Изправи се.БГ" няма да става партия и ще участва в следващите парламентарни избори с партньорска мрежа.

Откриваме офиси, правим структури и подкрепяме каузи по места. Партньорската ни мрежа се състои от граждански организации, инициативни комитети, няколко партии - ДБГ, "Волт", земеделци, социалдемократи, движението на Татяна Дончева и движение "ДНЕС", обясни Манолова.

Тя заяви, че сред основните приоритети на "Изправи се.БГ" е повишаването на доходите, преизчисляване на пенсиите и създаването на нормална среда за малкия и средния бизнес.

Минималният месечен доход трябва да е 1000 лв. чрез въвеждане на справедлива минимална почасова ставка и преизчисляване на всички пенсии, така че през първата година минималната пенсия да бъде колкото прага на бедност - 369 лв., а след това да бъде наполовина от минималния месечен доход. Цялата данъчна, финансова и административна политика трябва да е за подкрепа на малкия и средния бизнеса и запазване на работните места. Повишаването на доходите на работещите българи е предпоставката за решаване на демографската криза, каза Манолова и добави, че това не е нито лява, нито дясна политика, а политика в подкрепа на обикновените хора.

Румънците влязоха по едно и също време с България в Европейския съюз и неколкократно увеличиха пенсиите и заплати, но това не "счупи" държавата, а Румъния се развива по-бързо, допълни тя.

Днес Манолова е в Благоевград, Петрич и Сандански. Миналата седмица тя беше във Враца, Велико Търново и Стара Загора. Следващата седмица ще се срещне с граждани в Дупница, Перник, Ямбол и Бургас.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

Андрешко

16.10 2020 в 16:14

Първият мъж на Манолова не беше ли МИТНИЧАР?
А тя не внесе ли, заедно с Татяна Дончева + подкрепата на Христо Бисеров (ДПС) поправката "Ванко 1"
А не беше ли близка и с братя ИзбеГалеви?
и .. там разни министри не разведе ли?
Ама то като не можеш да се спреш да лаеш, само по-жалък ставаш
иначе ... Еталон за почтеност = 1 Мая :) /Иронично/
(и разбира се - всички 'честни' журналисти, дето безплатно ни информират всеки ден за нейните подвизи (днес забравихте Бойкикев, айде малко по-интензивно, Медиапул и Дневник ви изпревариха)