Лукарски: Сега му е времето за нов дълг

OFFNews 25 февруари 2015 в 09:17 3821 10

Снимка БГНЕС

Божидар Лукарски

Сега е времето за теглене на нов дълг, понеже финансовите пазари са най-благоприятни. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски в предаването „Денят започва” по БНТ.

По думите му факт е, че един от проблемите, за които и финансовият министър Владислав Горанов се извини е, че не беше достатъчно добре проведен дебатът и аргументите по отношение, дали, кога и как трябва да се тегли този дълг.

„Определено дългът рефинансира едни огромни стари задължения, чийто падеж е тази година. Определено мога да кажа, че сега е времето за теглене на такъв дълг, понеже финансовите пазари, не само европейски, но и световни са най-благоприятни”, допълни министър Лукраски.

Според него представено не е било най-благоприятно пред коалиционните партньори. „Разбирам тяхното възмущение”, добави министър Лукарски. „Пак казвам министър Горанов се извини, много джентълменски, надявам се колегите да подкрепят този дълг.

Наша грешка беше, че ние превърнахме един такъв полезен финансов инструмент в най-силното оръжие за опозицията срещу правителството от началото на управлението”, заяви още министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!