Лукарски: Сега му е времето за нов дълг

OFFNews Последна промяна на 25 февруари 2015 в 09:17 3131 10

Снимка БГНЕС

Божидар Лукарски

Сега е времето за теглене на нов дълг, понеже финансовите пазари са най-благоприятни. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски в предаването „Денят започва” по БНТ.

По думите му факт е, че един от проблемите, за които и финансовият министър Владислав Горанов се извини е, че не беше достатъчно добре проведен дебатът и аргументите по отношение, дали, кога и как трябва да се тегли този дълг.

„Определено дългът рефинансира едни огромни стари задължения, чийто падеж е тази година. Определено мога да кажа, че сега е времето за теглене на такъв дълг, понеже финансовите пазари, не само европейски, но и световни са най-благоприятни”, допълни министър Лукраски.

Според него представено не е било най-благоприятно пред коалиционните партньори. „Разбирам тяхното възмущение”, добави министър Лукарски. „Пак казвам министър Горанов се извини, много джентълменски, надявам се колегите да подкрепят този дълг.

Наша грешка беше, че ние превърнахме един такъв полезен финансов инструмент в най-силното оръжие за опозицията срещу правителството от началото на управлението”, заяви още министърът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.02 2015 в 20:23

Откога простака може да разбере друг, който не е прост, като него?

25.02 2015 в 20:22

Кучетата си лаят, керванът си върви!

25.02 2015 в 20:20

Откога на завършилите с пълно отличие най-престижната гимназия в България и завършилия право в СУ, се казва, че е необразован и е боклук?
БОКЛУЦИТЕ ТЪПИ И С ПЪРВО ОТДЕЛЕНИЕ СЕ ИЗПРАЗВАТ С КОФИ ПОМИЯ ПО НЯКОЙ, КОЙТО НЕ РАЗБИРАТ И МОГАТ САМО ДА ОПЛЮВАТ!

25.02 2015 в 10:18

Мазен, зализан БОКЛУК.

25.02 2015 в 10:16

"Има политическа химия между мен и министър Владислав Горанов. Дългът ще покрие стари задължения на държавата. Мисля, че трябва да бъде взет. Това заяви икономическият министър Божидар Лукарски пред БНТ. Той обясни, че част от дълга ще отиде за покриване на вътрешнофирмената задлъжнялост. Точно каква е тя обаче Лукарски не можа да каже. "Между другото има разминаване на данните на НСИ и другите данни. Бизнесът отчита по-голяма фирмена задлъжнялост, отколкото отчита НСИ", добави той.
Лукарски прогнозира, че при гласуването на дълга в парламента ще има спънки. „Сега е времето за теглене на такъв дълг защото финансовите пазари в момента са подходящи, нещо което Горанов също не обясни, но джентълменски се извини. Вярвам, че колегите ще го разберат и ще го подкрепят ", каза Лукарски. По думите му Горанов се справя много добре с разпределянето на перата. „Той ми прави впечатление като най-подготвения професионално кадър“, обяви Лукарски."

:))))))))))))))))))))))

добър им е дилъра на тия двамата, явно.

25.02 2015 в 10:02

Всеки блок си има идиот.
Този идиот е от Реформаторския блок.

25.02 2015 в 09:49

ТОЯ ИДИОТ НЕ МОЖЕ ДВЕ ДУМИ ДА КАЖЕ.БАХ ТОЯ БОКЛУК НЕГРАМОТЕН

25.02 2015 в 09:41

Дълг не се тегли. Тегли се заем. Лукарски...

25.02 2015 в 09:40

Какво разбира от икономика това пернишко адвокатче, че се изказва така компетентно? А, сетих се - нали същият този гьон беше казал, че ставал за министър на икономиката, щото жена му и тъща му били работили в това министерство навремето и той прихванал покрай тях...

Драго Стойнев номер 2.

25.02 2015 в 09:40

Дълг не се тегли. Тегли се заем. Лукарски...