Лукарски рекламира възможностите на България в Лондон

OFFNews 19 април 2016 в 15:15 2058 1

Председателят на СДС и министър на икономиката, Божидар Лукарски се срещна днес в Лондон със зам.-председателя на Консервативната партия на Великобритания и депутат от Камарата на общините Марк Фийлд. 

По време на разговора, Лукарски изрази увереност, че изходът от референдума ще бъде оставане на Великобритания в ЕС. Той заяви, че като лидер на СДС подкрепя това, което британската Консервативна партия и мнозинството от британския народ иска, а именно - оставането в общността. 

От своя страна, Марк Фийлд сподели, че мнозинството от британците са притеснени най-вече от икономическите последици при евентуален брекзит, по отношение на финансовата стабилност и работните места. Той посочи, че ако изходът от референдума е за оставате в общността, Великобритания има намерение да бъде много по-ангажирана в икономическите процеси в ЕС, включително и по отношение на партньорството с новите страни-членки, сред които е и България. 

Божидар Лукарски изтъкна, че като председател на СДС и член на правителството, има възможност да работи за засилване както на политическото, така и на икономическото сътрудничество между двете държави. Според него, има голямо поле за разширяване на политическите и икономическите връзки. Лукарски беше категоричен, че България предлага широки възможности за британските инвеститори в информационните технологии, аутсорсинга и иновациите.

Двамата обсъдиха и проблема с незаконната миграция от България във Великобритания, като г-н Фийлд посочи, че малка част от нелегалната миграция идва от България. От друга страна, във Великобритания работят много млади и образовани българи, които допринасят за икономиката на страната.

В края на срещата Божидар Лукарски покани Марк Фийлд да посети България.

Марк Фийлд е депутат в парламента на Великобритания от 2001 г. досега, за района на Лондон и Уестминстър. Пред 2010 г. става най-младият член на Комитета по разузнаване и сигурност. През 2014 г. инициира дебат по рационализиране на политиката за миграция във Великобритания. През 2015 г получава титлата The Right Honourable. След общите избори през 2015 г., Марк Фийлд е поканен от премиера на Великобритания да стане заместник-председател на Консервативната партия. В тази си роля той действа и като председател на международния офис, който изгражда съюзи с десноцентристки партии в чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови