Лукарски рекламира възможностите на България в Лондон

OFFNews Последна промяна на 19 април 2016 в 15:15 1628 1

Председателят на СДС и министър на икономиката, Божидар Лукарски се срещна днес в Лондон със зам.-председателя на Консервативната партия на Великобритания и депутат от Камарата на общините Марк Фийлд. 

По време на разговора, Лукарски изрази увереност, че изходът от референдума ще бъде оставане на Великобритания в ЕС. Той заяви, че като лидер на СДС подкрепя това, което британската Консервативна партия и мнозинството от британския народ иска, а именно - оставането в общността. 

От своя страна, Марк Фийлд сподели, че мнозинството от британците са притеснени най-вече от икономическите последици при евентуален брекзит, по отношение на финансовата стабилност и работните места. Той посочи, че ако изходът от референдума е за оставате в общността, Великобритания има намерение да бъде много по-ангажирана в икономическите процеси в ЕС, включително и по отношение на партньорството с новите страни-членки, сред които е и България. 

Божидар Лукарски изтъкна, че като председател на СДС и член на правителството, има възможност да работи за засилване както на политическото, така и на икономическото сътрудничество между двете държави. Според него, има голямо поле за разширяване на политическите и икономическите връзки. Лукарски беше категоричен, че България предлага широки възможности за британските инвеститори в информационните технологии, аутсорсинга и иновациите.

Двамата обсъдиха и проблема с незаконната миграция от България във Великобритания, като г-н Фийлд посочи, че малка част от нелегалната миграция идва от България. От друга страна, във Великобритания работят много млади и образовани българи, които допринасят за икономиката на страната.

В края на срещата Божидар Лукарски покани Марк Фийлд да посети България.

Марк Фийлд е депутат в парламента на Великобритания от 2001 г. досега, за района на Лондон и Уестминстър. Пред 2010 г. става най-младият член на Комитета по разузнаване и сигурност. През 2014 г. инициира дебат по рационализиране на политиката за миграция във Великобритания. През 2015 г получава титлата The Right Honourable. След общите избори през 2015 г., Марк Фийлд е поканен от премиера на Великобритания да стане заместник-председател на Консервативната партия. В тази си роля той действа и като председател на международния офис, който изгражда съюзи с десноцентристки партии в чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.04 2016 в 16:08

Несправедлив е животът и това си е - едни(Лукарски) ги запраща на майната им, по разни лондони, парижи..., а други(не се чете) ги отвежда чак до Горен и Долен чифлик, село Голям баир, Гоната и долната махала и прочие. Ма така е, като единият има само някаква специалност, докато вторият няма нищо, но пък за сметка на това може да говори гупости цяла година без да спре.
Много адвокат, много приказки - слаба държава.