Лорер допусна, че ако Украйна поиска оръжия, то НС ще приеме ново решение

OFFNews 05 май 2022 в 19:05 3433 4

Снимка БТА, архив

"Ние отговаряме на нуждите на Украйна, така както тя ги заявява в момента. Ако някой ден те заявят пред нас различни нужди, ние отново ще ги представим пред българския законодател."

Това заяви пред БНТ министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер за проекторешението за ремонт на украинска военна техника, формулирано като "военно-техническа помощ".

Той заяви, че съжалява, че БСП не подкрепи предложенията за военна помощ:

"Да заемаш позиция против изпращане на оръжие, когато седиш в мирна София е едно, но когато видиш истинското човешко страдание, когато наистина усетиш войната и почувстваш мъката, смятам, че те (БСП) щяха да имат една различна позиция", допълни той. 

Лорер заяви, обвини в дребнавост и неотговорност ИТН, които днес искаха да вкарват повече свои представители в бюджетната и правната комисия, както и да разглеждат Плана за въвеждане на еврото.

На въпрос дали фирмата "МЕТ" трябва да продължава да бъде посредник за доставката на газ, той заяви:

"Важно е самата държава да купува по прозрачен начин и процедура. Цената е основен фактор и когато посредници могат да предоставят по-добре цена, разбира се, че ще бъдат използвани."

Той коментира още, че цената на втечнения газ, който замества руския, ще е близка до сегашната. 

"Българската консумация на газ е сравнително малка в европейски мащаб и аз съм уверен, че ние ще успеем да осигурим необходимите количества на много подобна цена на тази, която плащахме досега. Мантрата, че газът от "Газпром" е по-евтин не е реална и не е вярна в наши дни. Всички договори за газ и за други активи, които правителството преговаря, ще бъдат видими за обществеността."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5910

3

Един

06.05 2022 в 00:41

Трябва да се учи историята, ето рискуват да я повторят. За вас гледайте кадрите с народния съд от 1944

-5910

1

Един

06.05 2022 в 00:35

Лорер иди на х*й както е модерно да се изразяват дбешните укро нацисти.