Лорер: ДБ има най-голям шанс с третия мандат, вероятно ще ги подкрепим

OFFNews 07 януари 2023 в 19:23 3125 6

Лорер
Даниел Лорер от ПП.

Струва ми се, че "Демократична България" е партията, която има най-голям шанс да събере някакво управляващо мнозинство около себе си. Това коментира в предаването "Говори сега" по БНТ депутатът от "Продължаваме промяната" Даниел Лорер.

"Ако президентството смята да даде някакъв шанс на България за трети път, да го направи именно с тях", каза той.

Макар ПП да има по-центристка позиция от ДБ, двете формации работят добре заедно и ако те получат мандата, има много голям шанс ПП да ги подкрепят, посочи депутатът. Лорер не изключи възможността ГЕРБ също да ги подкрепят.

"Но те самите в този случай би трябвало да си направят равносметка - искат ли да има контрол върху главния прокурор? Подкрепа от ГЕРБ за мандата на ДБ ще означава и подкрепа за една изключително сериозна антикорупционна програма", подчерта той.

Според Лорер мисията на ПП с втория мандат е била да установи какво е наистина важно за България, но се оказало се, че в българския парламент няма разбиране и желание за разговор.

"Практиката да говорим на висок тон от трибуната на парламента не помага за бъдещето на България. С втория мандат стана ясно коя е основната разделителна линия - кой гледа напред и кой гледа назад - кой иска да си раздаваме министерски постове и не сяда на масата", каза народният представител.

Според него за ПП е важно да има поемане на отговорност за 12-те години, през които България е била в застой и е станала символ на корупцията. 

Въпреки разногласията депутатите са успели да се обединят около някои добри промени като казуса с "Лукойл", посочи още Лорер. Той вярва, че в оставащите седмици на парламента някои от законите по Плана за възстановяване ще бъдат гласувани.

От доклада за "Джемкорп" става ясно, че първите контакти на консорциума са били с президентството, откъдето са тръгнали и към Министерството на енергетиката, посочи Даниел Лорер.

"Моите наблюдения от дискусията бяха, че дори част от депутатите от ГЕРБ изпитваха известен срам от начина, по който техните колеги поднасят един безпредметен доклад. Още първата дума на доклада каза ясно, че това е меморандум, който е необвързващ", посочи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2744

5

AAA

08.01 2023 в 07:33

Бай пешо го духа ;)

-5840

4

А защо президента да го връчва на тия пед***се?!? Може да го връчи на който си поиска вече.

-1395

3

AlexT

07.01 2023 в 23:18

3 . Пак ли СЛЕД събитията ще се движи ДБ !? Това не е предизборна тактика и не спомага за увеличаване на влиянието ти и т.н.. Изглеждаш даже смешно с отвлечени идеи/ правещ и искащ правителство / изоставяйки собствената си подготовка за 90% ПРЕДСТОЯЩИ , скорошни избори !! И всичко това на фона на ,поне 50% НЕуспешно избрани депутати в момента , НЕприсъстващи никъде в тези смутни , динамични времена – да не казвам какви са , знаете ги ….
С две думи: АКО НЕ си убедил повечето партии за вредата от скорошни избори, СВИВАШ ЗНАМЕНАТА за ПО- БЛАГОПРИЯТНИ ВРЕМЕНА и … започваш да работиш за тях ..Не си губиш силите , времето, мисълта , не се забиваш в ЗАГУБЕНИ КАУЗИ като правителство с нинова, мутрата, доган – в този Парламент !? / …!! Това е ..

-1395

2

AlexT

07.01 2023 в 23:17

2 ..2.Другото чудно е, твърдението, че в Парламента всички говорели за НОВИ избори, а САМО “Дем, България” искала ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО и да няма избори , и мислела законотворчески !? И всички правели предизборна пропаганда в Парламента , само ДБ – не :)? АМИ, какво друго да правят , да се стрелят ли, малко тупаник им липсва – някои го заслужават, но да поддържаш и ТЕЗАТА на / ДБ / , след като ОЧЕВАДНО се отива/ 90% / към нови избори, какво ТРЯБВА да прави и Дем, България ? Да спи, ли, зимен сън, да НЕ прави политическа реклама , предизборна , за СЕБЕ СИ, да има НОВИ ИДЕИ, да критикува ПРЕДизборно, да ЗАПОЧНЕ и тя предизборно говорене – ТОВА трябва да прави, с всички средства , а НЕ да ПРАВИ Правителство в / фикс идея / …този Парламент ! Иначе- пак 6-8 %, губейки време за съставяне на НЕсъставяемо правителство , в този Праламент ..Пак ли СЛЕД събитията ще се движи ДБ !? Това не е предизборна тактика и не спомага за увеличаване на влиянието ти и т.н.. Изглеждаш д

-1395

1

AlexT

07.01 2023 в 23:15

1. Да агитираш непрекъснато, в Парламента, да НЯМА скоро избори , предвид ‘Шенген”, “Евро- приемането и т.н. – ДОБРЕ .. ..Но, когато не си убедил , да подкрепят ТВОИТЕ ПРОевропейски виждания, приоритети ,програми, реформи , ДОРИ и гражданите да го разбират / че не трябва да има избори сега / , НЯМА никакъв ефект, след като няма съгласие в Парламента ..От тази гледна точка,продължаването на тази агитация, убеждаване, явно търпяща неуспех, не срещаща одобрение в НС, започва да ПОКАЗВА СТРАХ от нещо ДЕМОКРАТИЧНО и НОРМАЛНО –като НОВИТЕ ИЗБОРИ , например .. Започва да се насажда мнението сред гражданите – “Дем.България” я е СТРАХ да се яви, пак, на избори !? С две думи, след като НЕ си успял да УБЕДИШ в лошите последици, вредните за България –скорошни избори, поне НЕ ПОКАЗВАЙ СТРАХ и не продължавай , 3 месеца преди изборите да поддържаш, явно, пробита кауза..НЕ искат и не им пука за вредните последици на другите партии..Тогава ?
2.Другото чудно е, твърдението, че в Парл