Любомир Петров: СДС няма път с партията на Кунева

OFFNews Последна промяна на 10 януари 2017 в 11:10 3137 2

Снимка бтв

Започнах да говоря за обединение и явно станах неудобен. Това каза пред bTV отстраненият лидер на СДС София Любен Петров. Според него бъдещето на СДС е обединение на традиционната десница, а естествен партньор е ДСБ. СДС няма път с партията на Меглена Кунева, защото избирателите ни са много различни, допълни той.  

По думите му по-голямата част от ръководството на партията са били съгласни да се стартират преговори с ДСБ, но лидерът Божидар Лукарски така и не ги е инициирал. От там тръгнаха проблемите в софийската организация, започнаха да се променят хора и структури, каза бившият председател на СДС София. Според него това е довело и до фиктивното събрание, което твърди, че го е сменило. 

Той припомни, че съпругата на Божидар Лукарски е в ръководството на партията на Меглена Кунева и това вероятно е причината за възникналите несъгласия между тях. Може би пътят, който вижда за себе си, е там, а не в десницата. Другото, което чувам от колегите, че Лукарски не е приемлив за избирателите на едно такова обединение и подозирам, че се опитват с подмяната, която правят в националния съвет, да си осигурят служебна победа“

Петров отхвърли твърденията, с които е гласувано отстраняването му – че закрива действащи структури и че от осем месеца не е свиквал заседание на градската организация. По думите му в момента се подменят лица в структурите, които да са удобни на един или друг човек, за да гласуват правилно.

Любомир Пертов каза, че Контролния съвет на партията е последният орган, който може да се произнесе дали събранието е вярно или не. 

На въпрос би ли сменил партията си, той отговори: Аз съм седесар и седесар ще остана до последните си дни. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6402

2

данван

06.03 2017 в 22:36

Глас в пустиня

11009

1

случайно прочетох

10.01 2017 в 11:29

СДС отдавна не отговаря на очакванията на десните избиратели.А изборът на Лукарски отблъсна и малкото останали привърженици.
Службогонци на никого не трябват.
Сбогом.