Любомир Георгиев пое председателството на ДСБ - София след Вили Лилков

OFFNews 21 октомври 2017 в 15:41 7521 0

Любомир Георгиев е новият председател на Демократи за силна България в София.

Досегашният председател на ДСБ в столичния 23 МИР бе избран днес на отчетно-изборно събрание. Георгиев е и един от учредителите на партията. Той поема управлението в София от Вили Лилков, който подаде оставка, след като ДСБ (Нова република) не влезе в Народното събрание.

За софийския лидерски пост се състезаваха още Димитър Божилов, член на Националното ръководство на формацията, и Борис Точев, който преди няколко месеца опита да се пребори за ръководния пост на цялата партия.

Според предварителните данни от гласуването победителят е получил 140, а вторият в класирането - 80 гласа при избора.

Любомир Георгиев е роден на 8 август 1962 г. в гр. Криводол.

Завършва средно образование в ПГ “Хр. Ботев” в гр. Враца.

Висшето му образование е от Факултета по математика и информатика на Софийския университет (има магистърска степен по диференциални уравнения).

Член е на СДС в район “Триадица” в София от 1999 г., секретар на районната организация на СДС “Триадица” от 2000 до 2004 г.

Става един от учредителите на ДСБ през пролетта на 2004 г. и на районната организация на ДСБ в р-н “Триадица” през лятото на 2004 г.

Председател на ДСБ – “Триадица” от учредяването на организацията на 21.09.2004 г. до избирането му за член на съвета на Председателството на ДСБ – София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови