Лидерите на ПП-ДБ: Спасихме 100 млн. лв. на пенсионерите. Боим се да не ги откраднат пак

OFFNews 13 май 2024 в 16:00 1502 4

Снимка БГНЕС/ПП

Ден след като служебният кабинет се опита за пореден път да открадне пари не само от пенсионерите, но и през сметките за ток на домакинствата, съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев и доскорошният премиер Николай Денков дадоха пресконференция от Русе. Политиците ясно заявиха, че номерата за ограбване на българския народ няма да минат.

„След нашето изявление вчера, в което се обявихме против кражбата на 100 млн. лева от българските пенсионери, видяхме една доста истерична реакция от страна на ГЕРБ-СДС – наредиха на министъра на социалната политика да внесе решение за връщане на увеличение на пенсиите от 11%. Не им мина номерът да откраднат 100 млн. лв от пенсионерите, но ние не сме сигурни дали няма да пробват пак, затова събираме подписи за внасяне на извънредно заседание на Народното събрание, което да вземе решение и да задължи НОИ и правителството да изпълнят бюджета така, както е написан и гласуван“, каза Асен Василев.

Василев обясни, че това е поредният опит да се ограби народът, но този път има кой да ги спре. – „Оттук нататък, всеки опит да се вземе безобразно решение от служебното правителство може да бъде спрян заради промените в Конституцията.“

Василев повдигна и един много важен въпрос: „Как така Деница Сачева говори от името на служебния министър на социалната политика?“

Кирил Петков също бе категоричен, че ПП-ДБ няма доверие на служебния кабинет на ГЕРБ. „Безобразие е, че през последния месец това се случва непрекъснато. Първо казусът с детската болница – искаха да превърнат детското здравеопазване в бизнес, а сега да откраднат 100 млн. лв. от пенсионерите. Няма да им позволим повече да пускат едни новини, да следят публичната реакция и ако мине – да действат. Няма да мине нищо. 100-те млн. лв. ще отидат обратно при пенсионерите, а детската болница ще бъде държавна“, заяви Петков.

„От серията дали ще мине номерът е и вчерашното изявление от страна на енергийния министър, че, може би, ще трябва да се увеличи цената на тока с много. Основанието – нямало средства във фонда за енергийна сигурност. Преди да подадем оставка, заредихме фонда за енергийна сигурност с 800 млн. лв., а служебното правителство го отмени. Да върнат решението и да не вдигат тока“, обясни Денков.

Избори за Европейски парламент и за Народно събрание 2024

Платена публикация по договор с ПП

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

145

4

Far Rider

15.05 2024 в 08:42

Крадецът вика: дръжте крадеца!

1005

3

Зла свекърва

14.05 2024 в 20:40

Гледам новините в Грузия и си мисля, че е крайно време позаспалите и поотпуснали се българи, разочаровани, апатични, статични и динамични да осъзнаят, че крехкото ни добруване се дължи на това, че се откъснахме от руската орбита по време, когато РФ беше прекалено ангажирана в собствените си проблеми.

Сега виждаме, че е в настъпление по всички фронтове, къде горещи, къде харески, къде хибридни, и че възпира още една държава от бившата си орбита от опитите й да бъде част от Запада.

Затова на тези избори излезте и гласувайте. Санкционираните по закона Магнитски бутафорни евроатлантици са същите като Янукович и Иваношвили, които уж искат Европа, ама работят за своите си гешефти, а те водят всичките към руския паричен поток.

Затова, опичайте си акъла. Едно грешно решение, едно поддаване на компромати и клевети, и изборите минали, парламентът с кандидати за намагнитване и с лоялни на Русия, а външната и вътрешната политика на България отиват на кино, парите за пенсии - също.

1025

2

PlamenIv54

13.05 2024 в 17:18

100 млн само за тази година. Следващата до 30.06. още 100 млн. И т. н. Накратко ОПГ в особено големи размери.

80

1

230 млрд баксов

13.05 2024 в 17:09

100 млн. лв + 800 млн. лв. = 900 млн. лв.
+
частна детска болница

И това не е началото кражбите.
Това е само началото на предизборната кампания!!!!!!!!!!
Представете си като започнат кражбите......

 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков