Лидерът на ПЕС: Спечелихме в Холандия, Испания и Финландия, сега ще спечелим в България

OFFNews 24 май 2019 в 18:20 3233 1

Станишев с Тимерманс

През април спечелихме в Испания и Финландия, тази седмица спечелихме в Холандия, в неделя ще спечелим в България, коментира в профила си във Фейсбук лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, който е и кандидат за евродепутат в листата на БСП.

Холандия вече гласува. Според прогнозите, социалистическата партия печели убедително! Водач на листата е Франс Тимерманс – нашият кандидат за председател на Европейската комисия, пише Станишев.

Казват, че вярата в победата е вече половин победа. Тимерманс и социалистите в Холандия вярват, че промяната е възможна в Европа, и работиха неуморно в тази кампания, за да спечелят доверието на хората. Усилията се оправдаха – в изборния ден два пъти повече хора гласуваха за PvdA, отколкото сочеха предварителните социологически проучвания. Доказахме, че можем да печелим – през април в Испания и Финландия, вчера в Холандия – с послания за социални реформи и ангажираност, за битка с неравенствата, за повече справедливост, за инвестиции в хората, за силен и единен ЕС с поглед към бъдещето.

Очаквам победа на социалистите в още много страни в Европа, включително и в #ългария. Вдъхновени от първите прогнози и резултати, трябва да съсредоточим усилията си да убедим всеки човек, който иска социална справедливост и равноправие, да гласува за БСП тази неделя. Само така можем да върнем надеждата на хората в България и в Европа, призова лидерът на европейските социалисти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5300

1

квазимодо

24.05 2019 в 19:01

Гладна кокошка просо сънува. За сведение тяхната социалдемокрация няма , ама съвсем нищо общо с бившите комунисти у нас.