Левицата! поиска консолидация на левите формации, вече можело и с БСП

OFFNews 16 юни 2024 в 16:10 2262 0

Левицата се регистрира в ЦИК

Снимка Архив

Левицата се регистрира в ЦИК

Коалиция „Левицата!“ е готова да участва в диалог за консолидиране на левите политически формации. Първи крачки вече се правят. Сега, повече от всякога - осъзнатата необходимост от партньорство и консолидация има шанс да даде резултат.

Това заяви лидерът на партия АБВ, която е част от „Левицата!“, Румен Петков в Националния пресклуб на БТА в Сливен. На въпрос дали това е възможно да се случи още при временния председател на БСП Атанас Зафиров, той отговори положително:

"Аз си мисля, че ако решителна стъпка в посока консолидация бъде направена сега, тя може да има необратим характер, няма да може да бъде спряна, защото това е процес, който левите хора очакват", каза Петков.

Попитан дали при евентуални поредни предсрочни избори са готови да влязат в широка лява коалиция, Румен Петков заяви, че е необходим активен диалог, а не просто отправяне на покани.

Според него причина за изключително ниската избирателна активност от 34% на 9 юни, е че част от социално ангажираните избиратели не са гласували точно поради факта, че няма силна и консолидирана лява политическа формация.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Историите на Иво Иванов