Лена Бориславова: Нямаше да се стигне до сглобката, ако Радев не сключваше тайно договори с Боташ за руски газ

И от ГЕРБ отговориха на Радев

OFFNews 19 август 2023 в 16:02 11974 16

Лена Бориславова

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Лена Бориславова

Ако не съществуваше рискът от поредни безрезултатни избори и Румен Радев да продължи да управлява страната, като я отдалечава и излага в Европа, като сключва тайно договори с Боташ за руски газ, (...) нямаше да се стигне до решението да се сглобява редовен кабинет.

Това написа бившата говорителка на редовния кабинет на Кирил Петков Лена Бориславова във Фейсбук, след като по-рано днес президентът обяви народно движение за 3 март, като допълни, че казваме "не" на подмяната и скандалите, чрез които се прокарва проект за похищение на Конституцията.

Радев стигна и по-далеч, като коментира: 

"Не сглобкаджийство ни трябва, а единение около държавността, историята и националното достойнство".

Сега Бориславова пише, че до сглобяването на кабинет "с най-големия ни опонент" се е стигнало, след като Радев е плашил народа с войни и студени зими, "като контролира службите и назначения от него главен секретар на МВР; рискът да сме без бюджет (защото Радев отказа да го внесе през февруари), да не приемем законите по ПВУ (които служебните кабинети не написаха) и да загубим милиони европейско финансиране".

Тя определя решението за съставяне на кабинет като тежко. 

Коментар дойде и от ГЕРБ.

"Демокрация не може да се защитава с лицемерие, нито държавност може да се пази с разделение и с постоянно вдигнат юмрук!", написаха от партията във Фейсбук след изявлението на Радев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2994

16

Гражданин

19.08 2023 в 19:50

Да, нямаше много ходове. Особено след като умнокрасотата на Бойкикев ни напъха в тая безизходица. Сега да правиш герои тия, които бършат собственото си лай.. е меко казано нагло.

2994

15

Гражданин

19.08 2023 в 19:36

ПП и ДБ се самоубиха далеч преди прегръдката с ГЕРБ. Политически трупове са още от времето, когато гласуваха за руския агент.

2994

14

Гражданин

19.08 2023 в 19:34

Според мен импийчмънт не е добра идея. Ще го направи само герой за доста просто население. Игнориране и изолиране е по-добрия вариант.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика